Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Nikodém hodnotí přerovský mistrák

Tak vlastně můžeme říci, že co se republiky týče, půl sezóny máme za sebou Půlící hrot letos dopadl na Přerovskou rokli a poté bude následovat evropský maraton, což znamená poslední prostor pro doladění chyb a problémů.

Sobota vlastně dopadla docela klidně takže v rámci úspory času, čtení a vyprávění se dá říci, že se podařilo vyhrát oba měřáky i první rozjížďku a sobotu máme z krku.
Neděle byla o něco komplikovanější. Hned v druhé rozjížďce se podařilo někde v druhém kole zout gumu, samozřejmě, že když máme skoro všechny zatáčky doleva, tak pravou zadní a v cíli z toho nakonec bylo upocené druhé místo.

Ve třetí rozjížďce se hned na startu povolila matka na "waste-gatu" a potvora se domotala přesně do polohy kde se svým objemem, v poloze otevření, zasekla o turbo a všechno co jsme se snažili foukat do motoru tím mělo přímý průchod zase hezky ven. Naštěstí pro nás se jízda po nehodě Kuby Kubíčka opakovala a my měli možnost nedostatek opravit, matce jednu plácnout, ať nezlobí, a výsledek opravit stylem start cíl a vyzvednout si tak deset bodů z rozjížděk.

Do finále se šlo vcelku v klidu z prvního místa, přesně do chvíle, než jsme dojeli na místo pro čištění gum u startu. Při zkoušce startu, auto vůbec neodjelo a jako bonus si začalo zpívat úplně jiným tónem, než by bylo milo. Dnes již víme že se upálilo sedlo, jednoho z výfukových ventilů a nejvíce to bylo znát asi na startu. Z hliněného startu, kde je jindy naše výhoda, jsme odjížděli až někde na čtvrtém nebo pátém místě a již od začátku bylo cítit, že se naší české střele nechce dopředu tak jako obvykle.

Nebyl ale čas lámat si hlavu proč to nemá jít, rozkaz zněl jasně, bylo potřeba vymyslet způsob jak to půjde. Když jsem zjistil že jsme schopní držet krok s ostatními, ačkoliv jen na tři válce, bylo nutné využít dlouhého kopce dolů od chmelnice a zkusit předjíždět přes brzdy. K mému údivu se podařilo protáhnout po dvou kolech až na druhé místo a už to vypadalo že bychom mohli útočit i na první flek.

Bohužel před víkendem v Přerově hodně pršelo a na trati to bylo místy hodně znát. Jedno takové místo bylo i v zatáčce u chmelnice a přesně v momentě, kdy jsem si chtěl připravit útok na první místo, nám prasklo v díře, horní pravé zadní rameno a z předjíždění rychle sešlo. Myslel jsem si, že tedy nezbyde než bránit posledních pár kol alespoň druhé místo, ale aby toho nebylo málo, tak se zlomené rameno postupně dolomilo až do pozice kde rozebralo i zadní lebro a už z celého auta zbyl jen přední pohon.Postupně jsme se začali propadat z dohledu stupňů vítězů a bylo po finále.

V předposledním kolem se ještě stihli objevit červené vlajky a počítal se tak průjezd posledního kola, čímž jsme se ironicky posunuli zpět na třetí místo. Takže sečteno, podtrženo, Přerov byl štěstí v neštěstí. Hezky rozjetý závod nakonec nedopadl úplně přesně podle představ, ale na druhou stranu, díky Bohu, že se to všechno stalo na republice, a ne na příští Evropě v Bausce a neřešíme motor hned v prvním volném tréninku.

Nakonec jsme tedy udrželi o kousek průběžně vedení a nějaké ty body jsme utrhli
Díky všem fanouškům za podporu a týmu, jako vždy, za všechno
Další boj se odehraje na oblíbeném východě... ale loni jsme tam snad prokletí zlomili, takže hrr na ně a maximum attack

Petr Nikodém 28.5.2023

Super Buggy

1.Vaculík
2.Horák
3.Nikodém
4.Klenancz
5.Jordák


Po 3 závodech

1.Nikodém 97
2.Vaculík 95
3.Jordák 71
4.Kubíček 60
5.Horák 56


Buggy 1600

1.Novotný
2.Pytloun
3.Rezek
4.Vaculík M.
5.Kotěšovský


Po 3 závodech

1.Novotný 90
2.Rezek 78
3.Pytloun 69
4.Wibbeler 59
5.Kotěšovský 49



Junior Buggy

1.Florián
2.Kolomý
3.Duřt
4.Šafránek
5.Plná
6.Bartáková


Po 3 závodech

1.Florián 93
2.Duřt 90
3.Kolomý 75
4.Pytloun 77
5.Šafránek 73


Touring Autocross


1.Horčička
2.Brožek
3.Dlesk
4.Bret
5.Šebou


Po 3 závodech

1.Brožek 89
2.Horčička 82
3.Dlesk 82
4.Musil 81
5.Bret 68



Touring 1600


1.Jánoš T.
2.Dubrovský
3.Pytela
4.Purma
5.,Kopena


Po 3 závodech

1.Dubrovský 87
2.Jánoš T.84
3.Jánoš J.83
4.Pytela 80
5.Kopena 69


D2

1.Mihulka
2.Bartoš
3.Ciminga
4.Mlejnek
5.Harasim


Po 3 závodech

1.Mihulka 99
2.Cimiga 79
3.Bartoš 76
4.Hašler 73
4.Šindelář 62

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar