Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pech s Uhlem mistry republiky

Výkonný výbor Automobilového sportu AČR (VVA) rozhodl na svém zasedání, které proběhlo v pátek 30. října 2020 formou videokonference, udělit tituly Mistrů ČR ve všech disciplínách včetně kartingu, u kterého zrušil podmínku počtu uspořádaných podniků.

Mistry republiky v automobilových soutěžích se tak po zásluze stali Václav Pech a Petr Uhel s Fordem Escort Cosworth. Tím uvádíme na pravou míru náš článek.


VVA rozhodl v souvislosti s vyhlášenými platnými mimořádnými opatřeními o ukončení letošní sportovní sezony v automobilovém sportu. Všechna slavnostní vyhlášení jsou přesunuta do prvního čtvrtletí roku 2021 a jejich časový harmonogram bude včas oznámen.


Generální sekretář automobilového sportu AČR Tomáš Kunc poděkoval panu Ivanu Rybníčkovi za jeho dosavadní činnost ve VVA a za práci ve funkci předsedy Komise závodů do vrchu, ve které končí.


„Osobně mám velkou radost, že naše letošní snažení bude korunováno ziskem titulů mistrů České republiky. Na sezonu jsme se pečlivě připravovali, zajistili jsme si novou techniku a hodně jsme do auta investovali. Souboje, které jsme letos s Honzou Kopeckým sváděli, byly asi nejtěsnější, jaké jsem kdy zažil. Jeli jsme na absolutní hraně a strašně nás to s Petrem (Uhlem) bavilo. Vím, že i pro diváky to bylo zajímavé a dost mě zaskočila informace z počátku týdne, že by tituly být uděleny neměly. Podle našeho názoru je výklad Bulletinu jasný a podmínka čtyř vypsaných soutěží splněna byla a neexistuje jiný výklad. Jsem moc rád, že nakonec tento výklad potvrdil i Autoklub ČR. Na Rally Šumava jsme se samozřejmě těšili a chtěli jsme do ní dát vše, aby se rozhodlo tam. Bohužel, poslední soutěž se odjet nemohla a po Pačejově jsme měli náskok sedmi bodů. Celkový výsledek je pro náš celý tým velká odměna a těšíme se, už teď na další sezonu s Fordem Focus WRC,“ říká k zisku osmého titulu mistra ČR Václav Pech z EuroOil teamu.


PR + JL 3.11.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar