Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Patnáctiletá Kolocovy dvojčata se proháněla po letišti 300 km/h

Coronavirová omezení mohou mít i svá nečekaná pozitiva. Utlumení letecké dopravy umožnilo týmům Buggyra Racing a Mičánek Motorsport powered by Buggyra realizovat odvetný závod mezi svými dvěma 600koňovými bestiemi.

Z posledního klání na autodromu v Mostě odcházel poražený Jiří Mičánek se slovy: „Tady na těch 500 m to nemá žádný smysl, pojďme na letiště, tam se teprve ukáže.“ O pár týdnů později se už na runway, jindy vytíženého, mezinárodního letiště Brno Tuřany, řadí vedle sebe Mercedes AMG GT3 a Lamborghini Huracan SuperTrofeo.


Tentokrát se však jedná o týmovou soutěž, kde se proti sobě utkaly dvojice včetně teprve patnáctiletých nadějných závodnic, Kolocových dvojčat. Za tým Mercedes to byl David Vršecký a Aliyyah Koloc. Za tým Lamborghini pak závodili Jiří Mičánek s Yasmeen Koloc.



Po pořádném zahřátí závodních strojů se jde na věc. Týmy zajíždí několik pokusů, aby o konečném výsledku nebylo žádných pochyb. Na konci 2,7 km dlouhé runway poráží Jiří s Yasmeen, tým Mercedes o pouhé 3 km/h s konečným výsledkem 294 km/h.


David s Aliyyah však nevyšli naprázdno. Patří jim totiž prvenství v soubojích 1 na 1 o nejlepší zrychlení. „Jiřímu to nedalo spát, a tak nás vyzval na souboj na domácí půdě,“ popsal výzvu Vršecký. „Lambo se na delší rovince opravdu rozeběhlo, ale moc nám na ně nechybělo. V soubojích 1 na 1 jsme ale i tak měli navrch a vyhráli jsme 8:7, takže za nás spokojenost,“ shodli se v týmu Mercedes, David a Aliyyah.



Kromě svých jednotlivých vítězství, si však David i Jiří pochvalovali výkony svých týmových kolegyň. „Musím před holkama opravdu smeknout, v patnácti letech si sednout za volant takových vozů a vytáhnout to s chladnou hlavou skoro na 300 km/h, to si zaslouží opravdu uznání,“ řekl Jiří Mičánek.


Buggyra 29.5.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar