Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Opel na barumce - ADAM Cup a Corsa R5

Silné zastoupení bude mít ve startovní listině Barum Czech Rally Zlín značka Opel. Prestižní zlínská soutěž láká ke startu nejen tovární mladíky Opel Rallye Junior Teamu, ale podruhé v řadě bude její součástí LENZ Opel ADAM Cup 2017. Do tohoto klání se registrovalo šest posádek.

Tuzemské zastoupení automobilky Opel pokračuje v úzké spolupráci s pořadateli zlínské soutěže, a tak společně s promotérem XTG motorsport byla Barum Czech Rally opět zařazena do šestidílného kalendáře LENZ Opel ADAM Cupu 2017 a stane se jeho čtvrtým kláním.

Zatímco ale evropská juniorská esa automobilky Opelu Brita Chrise Ingrama, Fina Jariho Huttunena, Italku Tamaru Molinaro (všichni Opel ADAM R2) či české jezdce na totožných speciálech (Andrej Barčák, Robert Hordossy, Radomír Kupec, Michal Horák) čekají tři těžké závodní dny, posádky registrované do poháru LENZ Opel ADAM Cup budou bojovat o mistrovské body pouze během páteční a sobotní etapy. Celkem je čeká devět rychlostních zkoušek.

V letošní sezoně se zatím zapsala mezi vítěze pohárových soutěží dvě jména. Martin Vopatřil opanoval Valašskou rally a v Hustopečích, ve Vyškově využil domácího prostředí k zisku maxima bodů Patrik Brtníček. Vopatřilovi tak patří vedoucí příčka v pohárové klasifikaci, Brtníček je však po výpadku na Valašce zatím až třetí, za druhým Martinem Mottlem.

„Náš tým připravuje na závod všechny tři ADAMy, takže poslední dny do startu budou trochu hektické. Poslední a mojí jedinou jezdeckou přípravou tak bude úterní oficiální test. Barum rally pojedeme určitě pouze v rámci LENZ ADAM Cupu. Hlavně se těším na atmosféru barumky, na žádném jiném závodě taková není. Moje ambice jsou ty nejvyšší, k nim budu cílit se zkušeným Karlem Žáčkem na místě spolujezdce. Naší malou výhodou určitě bude znalost domácích tratí,“ říká před startem Martin Vopatřil.

Kromě zmíněné dvojice jezdců jsou do LENZ Opel ADAM Cupu přihlášeny další čtyři vozy. Se zkušenostmi z loňského ročníku však půjde do závodu jen Martin Mottl, naopak pro Radka Hůlu a Martina Baďuru to bude zlínská premiéra. A to samé se dá napsat i na adresu Martina Minaříka. Ten bude debutovat nejen na barumce, ale zároveň je premiérově přihlášen i do značkového poháru Opelu.

„Na barumku se moc těším, ale příprava nebyla nijak výjimečná. Proto doufám, že v okolí Zlína budeme mít oproti poslednímu závodu v Hustopečích více štěstí a vyhnou se nám defekty a podobné nepříjemnosti. Proti loňsku pojedeme letos jen cupovou část, naším cílem je bojovat o pódium. Mnohé určitě napoví už úvodní městská RZ. Je to svým způsobem vrchol soutěže i přesto, že se jede na úplném začátku. V jejím průběhu si připadáte jako v rallykrosové aréně a takový kontakt s diváky je vždy neopakovatelný,“ nastiňuje Martin Mottl.

V servisní zoně bude vystaven prototyp Opel Corsa R5 připravený společností Holzer Motorsport.



Průběžné pořadí LENZ Opel ADAM Cup 2017 (3/7):
1. Vopatřil 70, 2. Mottl 52, 3. Brtníček 45, 4. Baďura 36, 5. Hauptvogel 28, 6. Hůla 18.



Opel 24.8.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar