Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Opel Corsa Rally4 vyhrála 2WD na Barum Rally

Během víkendu se v okolí Zlína jela tradiční Barum Rally, započítávaná do FIA Mistrovství Evropy. Na startu se sešlo hned osm speciálů Opel Corsa Rally4, jejichž přední kola pohání spalovací motor o výkonu 156 kW/212 k, které nakonec zářily i ve finálových výsledcích

Mladý německý pilot Timo Schulz oslavil na barumce své první vítězství v mistrovství Evropy juniorů v rally (JERC) a tento úspěch pro značku Opel umocnilo i druhé místo v JERC rakouského pilota Fabiana Zeiringera se stejným vozem.

Potěšitelné je, že Corsa Rally4 se postupně zabydluje i ve stájích českých soutěžních týmů – na Barumce startovaly s Corsami Rally4 hned tři české posádky a značku Opel hájily i tři starší speciály Opel ADAM R2.

Čtyřiadvacetiletý Timo Schulz zářil v loňské sezoně v šampionátu elektromobilů ADAC Opel e-Rally Cup, kde vyhrál hned čtyři podniky a právem tak získal pohár za vítězství v celém šampionátu a zároveň místo za volantem benzinového speciálu Corsa Rally4 v sezoně 2023.

Na Barum Rally zajeli Timo Schulz se spolujezdcem Michaelem Wenzelem nejrychlejší časy v devíti ze třinácti náročných rychlostních zkoušek a uhájili svůj náskok před druhou Corsou Rally4 pilotovanou posádkou Fabian Zeiringer - Angelika Letz.

Zcela právem si Timo Schulz a Fabian Zeiringer odnesli i poháry za první a třetí místo absolutně ve třídě 2WD, tedy vozů s pohonem pouze jedné nápravy.

„Byla to pro nás opravdová pohádková rallye,“ zářil Timo Schulz v cíli ve Zlíně. „Corsa Rally4 opět dokázala, jak skvělým soutěžním vozem je!“ Vítězstvím ve Zlíně se Schulz posunul na páté místo v celkovém pořadí JERC 2023.

Ve Zlíně samozřejmě nechyběla sympatická bulharská pilotka Ekaterina Stratieva, mnohonásobná účastnice Barum Rally, která v posledních letech usedá rovněž do Corsy Rally4. Ekaterina si v hodnocení „dámského poháru“ odnesla pohár ze celkově třetí příčku.


O řádný rozruch se postaral Max McRae, synovec legendárního rallyového šampiona Colina McRae, který se stále výrazněji prosazuje ve světě automobilových soutěží. Při sledování jeho dravého stylu mnozí fanoušci vzpomínají na jeho strýce Colina, který bohužel před šestnácti lety zahynul při letecké nehodě. Mladý Max McRae se s Corsou Rally 4 držel až do samého závěru Barum Rally na pódiovém umístění ve své třídě ERC4, až příliš dravý průjezd jednoho z horizontů na předposlední rychlostní zkoušce Barum Rally se ale podepsal na závěsu kola a sympatický pilot musel odstoupit.


Finále juniorského mistrovství Evropy v rally 2023 se uskuteční 7. a 8. října v Maďarsku, kde se jede rallye v okolí města Nyíregyháza.



Opel 22.8.2023

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar