Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Okruhový speciál Hyundai i30 N TCR čeká premiéra

Speciál Hyundai i30 N TCR, první vůz týmu Hyundai Motorsport navržený a zkonstruovaný pro okruhové závody, se letos předvede minimálně ve dvou závodech mezinárodní série okruhových závodů. Hned dva vozy se zúčastní závěru sezóny na okruhu Zhejiang v Číně, kde pojedou v barvách týmu BRC Racing.

Tým spolupracuje s inženýry Hyundai Motorsport na závěrečném testování vozu. Víkendový závod tak bude pro vůz i30 N TCR příležitostí změřit síly s konkurenty a ukázat se případným zájemcům, kteří již nyní plánují sezónu 2018. Účast v závodech navíc poskytne technikům další data o tom, jak se vůz chová v ostrém nasazení, a budou mít možnost posoudit chování vozu v soutěžních podmínkách.

Za volant prvního speciálu usedne Gabriele Tarquini, který v týmu Hyundai Motorsport působí jako testovací jezdec. Během více než dvacetileté praxe získal italský jezdec neocenitelné zkušenosti, které nyní zúročil při práci na modelu i30 N TCR. Držitel mnoha evropských i světových trofejí je důležitou součástí týmu při vývoji okruhového speciálu Hyundai. Druhý vůz bude v posledních závodech mezinárodního šampionátu řídit Alain Menu. Švýcarský jezdec debutoval v roce 1992 a během své kariéry získal například vítězství v britském šampionátu Touring Car.

Speciály i30 N TCR a i30 N vycházejí z nové generace modelu i30. Jsou navržené tak, aby zvládaly náročné podmínky na závodní dráze a mají za sebou náročné zkoušky v Hyundai Test Centru na Nürburgringu.

Ředitel týmu Hyundai Motorsport Michel Nandan k tomu uvedl: „Jako první auto navržené speciálně pro závodní okruhy je i30 N TCR pro Hyundai Motorsport důležitým milníkem. Navzdory všem překážkám se kolegům v oddělení zákaznických vozů podařilo vytvořit opravdu vynikající vůz. Jeho potenciál nyní ještě zvyšují zkušenosti z ostrých závodů, které nám pomáhají s dalším vyladěním. Samotný debut v seriálu TCR International je proto pro celý projekt velkým momentem."


Hyundai 11.9.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar