Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Offroad Maraton 2016 startuje v Mohelnici

První závod 17. ročníku OffROAD Maratonu se jede v sobotu 19. března v Mohelnici v okrese Šumperk. Na závodníky terénních aut, motorek a čtyřkolek čeká poměrně oblíbená trať bez velkých záludností.

Své stroje ladí nejen vítězové loňského ročníku KB System offroad team, Autocentrum Luňák, Quad Špak – Papá Buggy tým či offroad centrum Jase mezi auty, ale také čtyřkolkáři a motorkáři v čele se Zdeňkem Tůmou z THF racing teamu a Danielem Galiou z RD racing. Do českých offroadových kilometrů se zakousnou i dakarští závodníci Jaroslav Valtr, Josef Macháček, Dušan Randýsek, Jan Veselý či Rudolf Lhotský.
Stejně jako v minulých letech proběhne osm závodů na různých místech České republiky, čtyři v Čechách a čtyři na Moravě. Tři absolutně nejlepší na konci sezony pojedou na africkou Intercontinental Rally.

OffROAD Maraton v Mohelnici začíná v 7:30 h startem čtyřkolek na dvě hodiny. V 10:00 h se do stejně dlouhého klání pustí motorkáři. V obou závodech jedou i starší junioři svou půlhodinu. Mezi 12:30 a 14:00 h se na jednodušší trati předvedou děti a mladší junioři. A ve 14:30 h zaburácí motory všech automobilů, které svedou čtyřhodinový boj.

„Letos potřetí v historii seriálu začínáme v Mohelnici. Jsme velmi zvědaví, jaké počasí nás přivítá. Zda závodníkům splníme jejich přání o offroadu na ledu a sněhu, nebo všechny čeká pořádná blátivá koupel,“ předeslal ředitel OffROAD Maratonu Ondřej Nachtigall a dodal: „Do kalendáře se vrátila trať v Janovicích nad Úhlavou, kde startujeme v dubnu. A po loňské dobré zkušenosti se říjnový maraton pojede opět v Ostravě. Také 24hodinovka v Dobřanech našla své místo dle loňského vzoru v červnu před prázdninami. V závodních stanovách jsme velké změny nedělali. Pro automobily přibyl zákaz startu slabšího vozidla mezi silnějšími, obráceně to samozřejmě také není možné. Auta nadále pojedou čtyři, pět a deset hodin.“

Tradiční zůstává i motivace do dalších bojů. Pořadatel Intercontinental Rally 2017 věnuje startovné na tento závod absolutně nejlepší automobilové posádce a nejúspěšnějšímu čtyřkolkáři a motorkáři.

Dakarští borci potvrdili, že jsou na OffROAD Maraton 2016 připraveni a absolvují ho v rámci přípravy na Dakar 2017, tuniskou El Chott Rally, závody Baja či další zahraniční podniky.

KALENDÁŘ OffROAD Maratonu 2016
19.3.Mohelnice
16.4.Janovice nad Úhlavou
7.5.Šiklův mlýn
18.-19.6.24hours Dobřany
27.8.-28.8.Milovice
17.9.Drnovice
15.10.Ostrava
05.11.Ředhošť




L.Nová 9.3.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar