Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Odložené vyhlášení vítězů Peugeot Rally Cupu 2020

Oficiální tečkou za každým ročníkem Peugeot Rally Cupu býval vždy slavnostní večer spojený s vyhlášením výsledků a předáním cen. Ten se však loni vzhledem k vládním opatřením nemohl uskutečnit.

Krátce před zahájením pátého pokračování seriálu Peugeot Rally Cup CZ byl v klubovém domě Autoklubu ČR loňský vítěz vyhlášen.

„Hlavním důvodem našeho setkání bylo ještě před startem nové sezóny důstojně uzavřít tu uplynulou. Chtěli jsme se setkat s loňskými vítězi, poděkovat jim za účast, předat ceny a popřát hodně štěstí na jejich další cestě. Obě posádky na prvních místech se totiž rozhodly postoupit do vyšší třídy a jezdecky se posunout dál, což je ostatně hlavním smyslem našeho cupu. Vyhlášení vítězů v takto omezeném počtu nás mrzí vzhledem k partnerům, médiím i fanouškům, přesto jsem rád, že jsme akci nakonec uspořádali, a doufám, že se v této sezóně vrátíme k normálnímu slavnostnějšímu formátu za účasti všech zmíněných,“ říká ředitel značky Peugeot v ČR Marco Venturini.

Vítězem čtvrtého ročníku Peugeot Rally Cupu se stala posádka Dominik Stříteský – Ondřej Krajča. Kromě věcných cen a finančních odměn z jednotlivých závodů si za celkové prvenství odvezli 75 000 Kč. „První sezóna s Peugeotem 208 R2 pro nás byla velmi úspěšná. Kromě cupu jsme zvítězili ve třídě šest a po sezóně jsme plánovali pokračování s dvěstěosmičkou. Přišla však velmi lákavá nabídka a do letošního mistrovství jsme vstoupili s vozem specifikace R5. I když byla loňská sezóna zkrácená, přinesla mi hodně zkušeností. Dvěstěosmička je opravdové závodní auto a určitě bych ji doporučil všem jezdcům, kteří se ve své kariéře chtějí posunout dál,“ komentuje svou premiérovou účast v cupu vítězný Dominik Stříteský.

Druhé místo a finanční odměnu ve výši 55 000 Kč vybojovala posádka Jiří Pohlídal – Jan Kubala. Také tato dvojice se letos na úvodní Kowax Valašské rally ValMez představila se speciálem specifikace R5. „V cupu jsme odjeli dvě sezóny a v obou jsme skončili na druhém místě. V roce 2019 jsme vyhráli v hodnocení Autoklub Peugeot Rally Talent, a díky tomu jsem si mohl vyzkoušet i zahraniční soutěž. Na start ve Francii a tamní atmosféru dodnes vzpomínám. Byly to skvělé dva roky. Letošní úvodní podnik jsme odjeli s vozem R5, ale další plány pro tuto sezónu se teprve rýsují,“ říká Jiří Pohlídal.

Po vyrovnaných soubojích skončil na třetím místě Dominik Brož, pouze s tříbodovou ztrátou na druhého Pohlídala.

Čtvrtý ročník seriálu Peugeot Rally Cup CZ je minulostí, ale za necelé dva týdny se naplno rozjede nová sezóna. Páté pokračování přináší velkou změnu v podobě startu nové generace vozu Peugeot 208 Rally4. Fanoušci ale nepřijdou ani o původní variantu R2. A jak dopadne jejich vzájemný souboj? To uvidíme už 7. – 9. května 2021 na 55. ročníku Rallye Šumava Klatovy.

Poháry pro posádky s vozy Peugeot 208 Rally4 se rozjíždějí i v dalších evropských zemích (Francie, Belgie-Lucembursko, Španělsko-Portugalsko, Itálie, Maďarsko). V rámci těchto pohárů nabízí divize Peugeot Sport všem cupovým posádkám s vozem Peugeot 208 Rally4 bezplatnou účast v pohárových soutěžích v ostatních zemích. Můžeme tak očekávat větší účast zahraničních posádek a současně čeští jezdci budou mít více příležitostí předvést své jezdecké umění i za hranicemi naší republiky.



Peugeot 28.4.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar