Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Nové tváře v Mercedesu DTM

Mercedes, který do DTM nasadí celkem deset vozů, dává letos příležitost dvěma nováčkům Stoddartové a Laudovi a také De la Rosovi se zkušenostmi z F1. Po Lohrové bude teprve druhou ženou za volantem Mercedesu Benz Klasse C v závodech německého šampionátu DTM.

Susie Stoddartová začala kariéru, stejně jako mnoho jiných současných úspěšných jezdců, na motokárách (1996-2000), pak zkoušela štěstí v různých formulových závodech (Formule Renault nebo F3). „Pozvání k prvnímu testu do Barcelony mě hodně překvapilo. Chtěla bych zanechat dobrý dojem, i když se musím ještě hodně učit. Přestože znám závody DTM

Susie Stoddartová

Susie Stoddartová

zatím pouze z televize, tak na mě zanechal velký dojem Mika Häkkinen po vítězství ve Spa", říká blondýnka ze Skotska. Jediný problém je v tom, že dřív než přišel s nabídkou Mercedes, tak měla v kapse už smlouvu na sérii World Series by Renault 2006. Všechno ale nasvědčuje tomu, že ji Mercedes vyplatí a objeví se v týmu s třícípou hvězdou na chladiči.

Druhým nováčkem bude Mathias Lauda, syn trojnásobného mistra světa formule jedna. Po formuli 3000, Euro 3000 a GP2 dostane šanci

u Mercedesu. „Jakmile si na vůz zvyknu, tak bych na sebe chtěl upozornit dobrými výsledky. Ale v žádném případě ode mě nečekejte: přišel-viděl-vyhrál".

Jezdci Mercedesu pro rok 2006: Schneider, Häkkinen, Green, Spengler (všichni model 06), Alesi, Margritis, Mücke, Rosa (05), Lauda, Stoddartová (04).

 

jl


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar