Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Nová Paka přivítá domácí autokrosový šampionát

Od roku 1971 se nepřetržitě jezdí ve Štikovské rokli u Nové Paky autokrosové závody. To už je úctyhodných sedmačtyřicet let. V některých letech domácí šampionát, někdy závody Mistrovství Evropy. A v řadě sezón obojí. Také letos přivítá Štikovská rokle dva vrcholné závody.

Ten první se uskuteční ve dnech 11. až 13. května jako Mezinárodní Mistrovství České republiky. Podle posledních informací ze sekretariátu závodu se k němu přihlásilo 125 jezdců v jedenácti kategoriích. Nejvíce v divizi Kartcross dvacet čtyři, dále v Super Buggy osmnáct, v níž nechybí nikdo z domácí špičky. Diváci se mohou těšit na souboj úřadujícího mistra republiky a vítěze prvního závodu v Humpolci Radka Jordáka s Vladislavem Štětinou, Jakubem Kubíčkem, Janem Smržem, Romanem Keřkou a dalšími jezdci.


V nové kategorii D2 pak zaslalo své přihlášky jedenáct účastníků, kteří budou připraveni ke startu s různorodou technikou – vozy Škoda Favorit, Felicia, Ford, Peugeot, Mazda, Renault nebo BMW.


Velký zájem o start na náročné trati je také mezi nadějemi v Racer Buggy. Přihlášky do tří kategorií zaslalo třicet dva mladých závodníků a závodnic.


Ve společné divizi D5 a Touring Autocross by se mělo představit jedenáct jezdců včele s vítězem úvodního podniku Dušanem Horčičkou, dále se představí Ivoš Mahr, Radek Plichta, Jan Brožek a také domácí hvězda Václav Fejfar.


V sobotu v půl jedenácté otevře závodní program první měřený trénink. Kvalifikační jízdy odstartují v 15:30. Závěr dne obstarají druhé rozjížďky divizí Racer Buggy.


V neděli se začne závodit již od osmi hodin druhou sérií rozjížděk. V 9:45 pak startuje třetí série rozjížděk. Po přestávce nezbytné na úpravu tratě začne nejzajímavější část závodního víkendu ve Štikovské rokli, a to semifinálové a finálové jízdy.


Podruhé se autokrosaři letos sejdou v Nové Pace 30. června a 1. července. Pátý závod desetidílného seriálu Mistrovství Evropy přivítá celou českou i evropskou elitu. Mezinárodní závod se zde pojede čtyřicátým rokem.

Pavel Vydra + JL 11.5.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar