Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Nová Paka byla pro Václava Fejfara především testovací

Po více jak půl roce se na závodní trati objevil po loňské velké havárii ve Francii autokrosař Václav Fejfar. Původně to mělo být s novou Škodou Fabia třetí generace, ale vše bylo trochu jinak.

„Trojku máme samozřejmě rozestavěnou, ale v určitý moment jsme byli nuceni vyhlásit stop stav. Dostavba byla podmíněna pronájmem nebo prodejem dvojky, ale k tomu zatím nedošlo.“


Takže důkladná repase a nové bojové barvy?


Původně jsem si řekl, že do toho auta už na závodech z určité pověrčivosti nesednu, ale „Pavlínka“ mě dovezla k řadě krásných výsledků, a tak jsem toto odhodlání porušil. Nový desing si přál celý tým.



Cílem startu v Nové Pace však nebyla pouze povinnost ukázat se domácím příznivcům.


Samozřejmě, hlavní záměr bylo otestovat vůz, především několik novinek před úvodními závody ME v Seelowě. A to se podařilo, bez ohledu na neúčast ve finále. Měli jsme poškozené brzdy a navíc praskla těhlice, takže nebyl dostatek času vše opravit do stoprocentního stavu. Test se však povedl a tým vyhodnotí všechny nasbírané poznatky, aby bylo auto v ještě lepší kondici na startu v Seelowě.



Ty jsi však měl ještě jeden problém – zdravotní.


Potřeboval jsem zjistit, zda po takové ráně jsem vůbec schopen plnohodnotně závodit. Přesvědčil jsem se, že ano a zdravotně se cítím velice dobře. Nesmírně se těším na první evropské závody, i když vím, že obhájit loňská německá vítězství bude velice těžké. Chtěl bych zároveň poděkovat celému týmu a všem lidem, kteří mě přesvědčili a podpořili v pokračování v závodní kariéře.

Pavel Vydra 13.5.2016



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar