Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Nikodém - souboj se Stubbem ukončila poloosa

Po dlouhé době si kalendář vzpomněl, že taky existuje mistrovství České republiky, a když už jsme se skrze sezonu, tak rozjeli, zřejmě neměl v úmyslu nás zpomalovat a naservíroval mám závody v Poříčí nad Sázavou.

Poříčí patří každoročně k nejlépe zorganizovaným závodům a letos tomu nebyla výjimka. I přes obrovskou účast závodního pole a tlaku plynoucího z limitu živého přenosu, se vše stihlo, závod proběhl hladce a bez zádrhelů, za což gratulace a velký dík pořadatelům.

Co se týče samotného závodění, tak bych řekl, že v podstatě nebylo na co si stěžovat. Měřáky se podařilo vyhrát s více než sekundovým odskokem od ostatních a naše česká střela letěla jak splašená.
Jediný zádrhel se objevil v první rozjížďce, kde se před nás protlačil v první zatáčce Terry Callaghan a byly z toho docela pěkné závody. Terrymu auto taky dostatečně fouká a s obrannou stopou, kterou jel, nezbývalo již moc prostoru k vymýšlení... a zbytečně riskovat hned v první rozjížďce už se mi taky nechtělo. Sobotu jsme tedy uzavřeli bojovou dvojkou.

Neděle pro nás začínala přesně tak, jak jsem si představoval. V neděli
Jsme stylem start-cíl vyhráli jak druhou, tak třetí rozjížďku. Díky nejrychlejším časům, jsme rozjížďky vyhráli i celkově a urvali tak prvních 10 víkendových bodů.

Dokonce i "nejoblíbenější" disciplínu v podobě "kdo přežije semifinále" se podařilo zdárně zdolat, když jsme se po lehké strkanici v první zatáčce ujali vedení a nepustili se ho až za cílovou čáru.

Do finále jsme tedy postupovali z prvního místa a po dlouhé době, jsme měli možnost stát na startu zase vedle Bernda Stubbeho, který vždycky závodu dodá ještě o trošku vyšší úroveň atmosféry a člověk aspoň ví, že závody budou zajímavé, rychlé a vždy fér.

Start se nám celkem povedl a po přežití první zatáčky už to vypadalo na pokus o útěk s vidinou shledání se až za šachovnicovou vlajkou. Bohužel závod se vybarvil do trošku šedivějších odstínů, než by se nám líbilo. V zatáčce u stanoviště č. 5 nám praskla zadní práva poloosa, zřejmě po rance, kterou jsme dostali v semifinále, a bylo po dalších nadějích...

S předním pohonem už nezbývalo než zkusit nějak dojet do cíle a sebrat alespoň pár zbývajících bodů. Naštěstí pro nás, se body po trati postupně rozsypaly a my nakonec po drobcích posbíraly drobné pro alespoň páté místo.

Nakonec jsme tedy přišli o případné zajímavé souboje nebo o možnost napsat na putovní pohár naše jméno podruhé v řadě.

Ale i tohle k autokrosu patří a myslím, že se nemáme za co stydět. Celý víkend jsme byli zatraceně rychlý a na další evropskou zastávku jsme řádně připraveni.


Chci poděkovat celému týmu za dnes již běžné sto deseti procentní nasazení a také všem fanouškům co přišli fandit, ať již naživo nebo u obrazovek, za veškerou podporu a za to jak nás tlačili vpřed.
Další zastávka pro nás bude ME Přerov, takže se vidíme tam, díky všem !



P 17.8.2023

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar