Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Nikodém prolomil sedmiletou smůlu ve Vylkyciai

To, co se zdálo nemožné, se stalo skutečností. Po dlouhých sedmi letech, jsme zlomili východní prokletí se vším všudy. Nejenom, že jsme se dostali do finále, ale taky jsme projeli cílem finálových jízd, a to dokonce i své pomocí.

Až podezřele hladký průběh měl sobotní den. Podařilo se vyhrát jak měřáky, tak první rozjížďku stylem start-cíl. V neděli se se nám smůla snažila připomenout, že nás stále sleduje, již ve druhé rozjížďce, kde se doslova přepálil vejpůl (podélně) řemen alternátoru a praskla tyčka waste-gatu. Naštěstí naší střele zbylo dost sil a rychlosti se slovy, že letos se prostě nedáme a vydržela až do cíle na prvním místě.

Po vyhraných rozjížďkách následovala nejoblíbenější disciplína "kdo přežije semifinále", kde jsme posledních pět až šest pokusů vždy pohořeli. Na nervy je to super a toho, kdo to vymyslel, bych tam s radostí posadil.

Každopádně po vyhraném startu, to bylo jen o tom dovézt to do cíle. I přes fakt, že každé kolo se zdálo delší než to předchozí, se nakonec bez obtíží podařilo do cíle dojet a my jsme mohli po dlouhých letech ochutnat atmosféru finálových jízd i ve Vilkyciai.

Nic ale nemůže být úplně bezproblémové. Za celý víkend jsme v podstatě neprohráli jediný start, což si nalijme čistého vína, dělá věci o dosti jednodušší. Takže jako na potvoru, jediný start, který nevyšel úplně ideálně, byl zrovna ten finálový. Zprava nás o parník přelétl David Horák a zleva jsme byli na úrovni s Mikem Bartelenem. Jelikož si tady oblíbili pořádné kropení tratě, nebylo na rovinkách, jak tlačit, a v podstatě si člověk jen šetřil brýle, aby se dostal až do cíle. Hned v první zatáčce to Mike risknul bez brzd a k mému údivu se nejen posunul na první místo, ale taky mu zůstala všechna kola a v klidu odjel. Zmatku jsme ještě dokázali využít a posunout se na druhé místo.

Na Mika jsme tlačili, kde se dalo, ale s tratí ve Vilkyciai je problém, že se nikde moc tlačit nedá. F Z finále byl nakonec hezký závod, kde jsme byli několikrát bok na bok, řekl bych že maximální fair-play, ale nakonec už jsme se dále neposunuli. Ale i tak jsme po sedmi letech dojeli, odvážíme kopec důležitých bodů a máme dokonce i pohár.

Chci poděkovat celému týmu za v podstatě 14-ti denní výletování, nervování a všechnu práci, co byla potřeba. Východní blok pro nás nebyl nikdy jednoduchý, ale letos jsme ten horor konečně přepsali stříbrným inkoustem na vcelku hezkou pohádku a domu jme navozili řádný porce bodů.


Petr Nikodém 15.6.2023

Super Buggy

1.Bartelen
2.Nikodém
3.Mercier
4.Antony
5.Horák
6.Theuil


Průběžné pořadí

1.Nikodém 97
2.Mercier 81
3.Bartelen 66
4.Antony 56
5.Bartoš 54
6.Jordák 53
7.Horák 41


Buggy 1600

1.Novotný
2.Wibbeler
3.Christol
4.Peters
5.Jaspers
6.Pytloun



Průběžné pořadí

1.Laubach 69
2.Novotný 67
3.Crepau 59
4. van Putten 58



Junior Buggy

1.Duřt
2.Florián
3.Ottink
4.Feuillade
5.Kolomý


Průběžné poadí

1.Florián 99
2.Duřt 79
3.Ottink 78
4.Feuillade 75
6.Šafránek 56
7.Pytloun 56
8.Kolomý 55

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar