Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Na dakarské setkání přijede Xavier Pons

Jednou z nejvýznamnějších akcí v tomto roce bude MOGUL Dakar Setkání, která proběhne již v neděli 26. března na autodromu v Sosnové. V ukázkových jízdách i v depu se představí nejlepší čeští závodníci z Rallye Dakar, Africa ECO Race a dalších maratónských a offroad soutěží.

V tomto roce MOGUL Dakar Setkání v Sosnové kromě české špičky nabídne také zahraniční hvězdu první velikosti, kterou je španělský závodník Xavier Pons. Ten má za sebou dlouhou kariéru soutěžního jezdce v mistrovství světa v rally, kdy byl členem továrního týmu Subaru WRT a také týmu Kronos Total Citroën WRT, kde s Citroënem Xsara WRC závodil po boku Sébastiena Loeba.

Xavier Pons se představí jako člen týmu South Racing, který je globálním týmem sídlící v Evropě, Jižní Africe a Jižní Americe. Jako jediný tým na světě je pověřený automobilkou Ford ke stavbě oficiálních dakarských speciálů s označením Ford Ranger Dakar. South Racing se tak pyšní zařazením do rodiny Ford Performance, ve které jsou například M-Sport (FIA WRC) nebo Ganassis Racing (FIA WEC). Majitel a manažer týmu Scott Abraham prošel týmy jako X-Raid (BMW, Mini) a OVERDRIVE (Toyota). Jedničkou týmu je v současné době španělský závodník Xavier Pons, který ve světovém šampionátu odjel dvaašedesát soutěží, a nyní se věnuje převážně závodění v offroad maratonech.

Součástí programu Dakar setkání bude oficiální odhalení a česká premiéra továrního vozu Ford Ranger Dakar a tisková konference, ve které se představí spolupráce českých posádek Tomáš Ouředníček - David Křípal a Petr Hozák - Marek Sýkora na světový tým a jejich plány pro rok 2017 a Dakar 2018.

MOGUL Dakar Setkání v Sosnové u České Lípy nabídne v neděli 26. března fanouškům motoristického sportu celodenní program od 9:00 do 16:30, v jehož rámci budou moci sledovat dakarské speciály v prostoru divácky přístupné servisní zóny, kde se milovníkům techniky nabídne jedinečný pohled z blízka na dakarské speciály.

Závodníci svou techniku představí ale také na atraktivní offroadové trati, což v podobném obsazení není možné vidět nikde jinde v České republice.



PE 21.3.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar