Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Na Setkání mistrů se představí i Diana

Ve dnech 22. a 23. listopadu 2014 se na autodromu v Sosnové u České Lípy uskuteční XIII. Global Assistance Setkání mistrů kde bude v tomto roce bezpochyby největší hvězdou čtyřnásobný mistr světa v rally a vítěz Rallye Paris Dakar z roku 1988 Fin Juha Kankkunen.

Jak jsme informovali, tak pojede se Škodou Fabia WRC a s historickým Opelem Kadett C-GT/E 16V. Setkání mistrů získalo i další lákadlo pro diváky, kterým je italský rallyový showman Paolo Diana. Ten dokáže v Itálii vyvolat naprosté šílenství diváků u rychlostních zkoušek, kdy se svým upraveným Fiatem 131 Abarth projíždí všechny zatáčky, ale i roviny prakticky neustálým smykem. Italští fanoušci jej milují a znají jej už i čeští rally fans, kterým se Diana už v minulosti představil při několika startech na Rallye Bohemia nebo Barum rallye. Jednou dojel do cíle, podruhé skončil hluboko v rokli, potřetí utopil Fiata v potoce..
Pořadatelé zařadili Itala Paolo Dianu do exhibiční části programu, kde bude jeho cílem hlavně pobavit diváky a nebude se mu měřit čas. V exhibiční části programu jej doplní další známí soutěžní jezdci, jejichž jména návštěvníky také nadchnou. Mluví se o jednom muži, který již aktivně nezávodí. Tipli bychom si na Štěpána Vojtěcha.

Setkání mistrů se odehraje v Sosnové u České Lípy 22. a 23. listopadu 2014 a setkají se na něm mistři volantu z rally, rallycrossu a autokrosu z České republiky, ale i ze zahraničí. Více informací o XIII. Global Assistance Setkání mistrů a dalších akcích na autodromu v Sosnové, najdete na www.autodrom.cz a na facebooku.



PR 5.11.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar