Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Mistrovství Evropy vede Kajetanowicz, Griebel je šampionem ERC28

Z osmi soutěží evropského šampionátu v rally byla Barum rallye šestým dějstvím a pátým místem si Kajetan Kajetanowicz s Fordem Fiesta R4 upevnil průběžné vedení a titul by mu již neměl uniknout.

Druhou příčku po devátém místě u nás si pojistil Bruno Magalhaes se Škodou Fabia R5, trojnásobný mistr Portugalska, když nebodoval pouze na Kypru. Třetí je zatím Aleksej Lukyanuk ze St.Petersburgu. Vzhledem ke zranění, které utrpěl na jaře musel tři soutěže vynechat a bodoval až druhým místem ve Zlíně.


Bodový příděl si na Zlínsku vylepšil také průběžně čtvrtý Marijan Griebel se Škodou Fabia R5, jenž na Barum rallye hodně překvapil. Vítězstvím v kategorii ERC 28 si pojistil titul, který mu mj. zaručuje jeden strat ve světové rallye s vozem WRC.


Na titul před sezonou dost možná pomýšlel i Jan Černý, ale dvě havárie v úvodu sezony, pár bodíků z Rzeszowa a teď ze Zlína jej odsunuly na průběžnou sedmou příčku. Druhý je průběžně Pepe Lopez, mladý Španěl z Peugeot Academy, jehož týmový kolega Jose Antonio Suarez na něj ztrácí pouhé dva body. Oba jezdci s továrními Peugeoty 208 byly bezpochyby zpestřením soutěže, stejně jako čtvrtý Nilokaj Gryazin, jenž se Škodu Fabia R5 má stejně bodů jako Lopez


V druhé juniorské kategorii není zdaleka rozhodnuté a šanci máji i Filip Mareš s Janem Hloužkem s Peugeotem 208, kteří jsou zatím na třetím místě. Vede Polák Ales Zawada o tři body před Angličanem Chrisem Ingramem, oba s vozy Opel Adam R2. V tomto pořadí také dojeli při Barum rally. Hned ta nimi je ještě Fin Jari Huttunen, který ale ve Zlíně s Opelem havaroval a musel odstoupit.


JL 29.8.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar