Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Mirek Zapletal končí, ale chce pokračovat

Dobře rozjetou Rallye Dakar ukončily Miroslavu Zapletalovi ve čtvrtek technické problémy jeho Fordu. Zkušený závodník musel nechat svůj vůz na trati a 5. etapu nedokončil, pilot týmu Offroadsport ale věří, že se v neděli po dnu volna postaví opět na start a v soutěži bude pokračovat v kategorii Dakar Experience.

"Že na tomto závodě poletím vrtulníkem a poté ještě letadlem do bivaku, to jsem si tedy nemyslel. Je to takový bonus. Bylo to parádní, ale něco podobného jsem určitě nechtěl zažít," pousmál se Zapletal v rozhovoru na facebookovém profilu Miloslava Janáčka z týmu Orion Moto Racing Group. "Po projetí kontrolního bodu 5, když jsme to měli do cíle asi 125 kilometrů, auto zůstalo v dunách funkční jen na volnoběh, takže nebylo možné pokračovat dál," popsal Zapletal problémy.


Společně s navigátorem Markem Sýkorou se sice snažili vůz opravit, ale nepodařilo se jim to. "Asi se porouchalo něco na vstřikování," řekl sedminásobný dakarský účastník, kterému před čtvrteční etapou patřilo 18. místo v průběžném pořadí. "V pátek pro auto pojedeme a pokusíme se ho opravit. Když se nám to podaří, tak už jsme s organizátory domluvení, že se po dnu volna vrátíme zpět do závodního režimu. Jen musíme projít přejímkou a lékařskými testy, mimo jiné na covid," řekl Zapletal, jenž na slavném závodě skončil v roce 2009 sedmý a loni dojel šestnáctý.



PR 8.1.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar