Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Mikulášskou show pojede Jakeš s Fiestou WRC

Zaplněný seznam přihlášených posádek, dva vozy specifikace WRC, šest soutěžních speciálů kategorie Rally2/R5 a především nabitá kategorie vozů s jednou poháněnou nápravou. Na startu se objeví vítěz předchozích dvou ročníků slušovické show Ondřej Bisaha, vítěz z roku 2017 Martin Vlček a dále Miroslav Jakeš v premiéře za volantem „wéercéčka“.

To vše nabídne na závěr rallyové sezony na Moravě volný exhibiční podnik Síť21 Mikuláš Rally 2023, který proběhne v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty již v sobotu 25. listopadu. Seznam přihlášených čítá celkem 63 posádek ze 4 států – České republiky, Slovenska, Polska a Německa.

Pořadatelé z Rallyklubu východní Morava v AČR hlásili týden před uzávěrkou na čtyři desítky posádek. Do konečného termínu uzávěrky se podařilo naplnit seznam přihlášených posádek v plném rozsahu.
Právě zveřejněný seznam přihlášených posádek sice nenabízí tolik čtyřkolek jako v přechozích letech, ale diváci se nebudou poslední listopadovou sobotu ve Slušovicích a okolí rozhodně nudit. „Mám velkou radost, že Míra Jakeš pojede s vozem Ford Fiesta RS WRC. Stále více času věnuje podnikání i rodině a na sklonku závodnické kariéry si splní velký sen. Mile nás překvapil značný počet přihlášených dvoukolek, což slibuje při vyrovnanosti těchto vozů pěkné průjezdy pro diváky. Startuje i nestárnoucí Vlastík Neumann s historikem a řada regionálních posádek z okolí,“ upřesnil Tlusťák.

Seznamu přihlášených vévodí dvojnásobný vítěz mikulášské show Ondřej Bisaha s vozem Hyundai i20 R5. Kroměřížský jezdec se opět představí se slovenským spolujezdcem Imrichem Ferenczem. K dalším diváckým tahákům patří Martin Vlček (Hyundai i20 R5), již zmíněný Miroslav Jakeš (Ford Fiesta RS WRC) a další vůz specifikace WRC osedlá zkušený Karel Trněný (Škoda Fabia WRC). S vozy kategorie R5 pojedou Petr Trnovec, Dominik Nwelati, Róbert Kolčák ze Slovenska (všichni Škoda Fabia R5) a Marek Vlček (Škoda Fabia Rally2 Evo).

Atraktivní show předvedou fanouškům i jezdci mezi historiky. Vlastimil Neumann poveze na dveřích svého vozu Mitsubishi Lancer Evo III startovní číslo 6, dále pojedou například Petr Jurečka (Subaru Impreza 555), Vratislav Hýbner (Ford Sierra Cosworth), Vratislav Steuer (Škoda 130 L) nebo polský jezdec pod „sloní“ přezdívkou Elefant (BMW 318 iS).

Zajímavostí je i start známé tváře ze sportovního prostředí. Za volant vozu Renault Clio Sport se opět posadí bývalý prvoligový fotbalista Zlína, Slavie, Mladé Boleslavi a Opavy Lukáš Železník. Značnou pozornost zaslouží i jediná ryze dámská posádka ve startovním poli s číslem 59 ve složení Lenka Hlavatá, Markéta Srbová na voze Honda Civic Type R. Na „horkém“ sedadle spolujezdce usedne Markéta Srbová, moderátorka pořadu Týden v motorsportu, který se vysílá na stanici O2 TV Sport.

Síť21 Mikuláš Rally 2023 měří při svém třináctém ročníku 90 km a obsahuje celkem 5 rychlostních zkoušek v celkové délce 25 km. Pojedou se na třech úsecích s názvy Dostihovka okruh, Bernardýnská a Mikulášská. Start soutěže je v sobotu 25. listopadu v 10.30 hodin ze servisní zóny na letišti Slušovice, cíl na stejném místě je v 15.30 hodin, kde zároveň proběhne i předání cen pro nejlepší posádky.



PR 20.11.2023

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar