Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Mičánek Motorsport přezbrojil na sezonu 2022

Tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra do sezony 2022 vyjede s novou technikou. Osvědčené vozy Lamborghini Huracán dostaly novou tovární technickou specifikaci EVO 2. Tým se s novými vozy představí jak v sérii Super Trofeo Europe, tak v Česku – na okruzích, vrchařských závodech i exhibicích.

„Zásadní změny jsou v aerodynamice, změnila se přední i zadní část. Podstatně vylepšené jsou brzdy, pro laiky je na první pohled nejviditelnější změnou nový tvar a grafika předních i zadních světel,“ přiblížil manažer týmu Mičánek Motorsport by Buggyra Jiří Mičánek jr.
Nové vozy se dočkají i nového designu, který ale stále bude respektovat tradiční barvy české trikolóry. Kompletní karbonová kapotáž, jejíž podobu tým zveřejnil na raritních snímcích pořízených na Masarykově okruhu, se nyní dočkala černo-červeného „kabátu“, v něm ale tým absolvuje jen předsezonní testování.


Největší změnu ale tým očekává v konkurenceschopnosti nové specifikace. Na specifikaci EVO 2 přejdou všechny týmy, Mičánek Motorsport powered by Buggyra ale může těžit z toho, že nové vozy má k dispozici jako jeden z prvních. „Předpokládáme, že posun v aerodynamice bude znatelný, a hodně si slibujeme i od lepšího odvodu tepla ze zadní části auta, kde se kumuloval horký vzduch od motoru i od brzd,“ vypočítává předpokládaná zlepšení Mičánek.
První testování čeká tým už ve druhé polovině února v Misanu. Tedy na stejném okruhu, kde jedním podiem ve třídě Pro-AM zakončil, loni v listopadu zakončil sezonu 2021 a naposledy se představil s vozy specifikace EVO. „Budeme tak mít přímé srovnání dat a chování aut. Uvidíme, jestli bude zlepšení markantní, každopádně do začátku sezony plánujeme ještě další testování, aby byli jezdci i mechanici a inženýři na start Super Trofeo Europe maximálně připravení a dokázali jsme navázat na loňské výsledky a třetí místo celkově v naší kategorii,“ uzavírá Jiří Mičánek.



V jednom z nejprestižnějších a nejvyrovnanějších cupových šampionátu na světě nasadí Mičánek Motorsport powered by Buggyra opět dvě posádky. Třetí vůz pak se pak ukáže i domácím a středoevropským fanouškům, ať už na některých závodech středoevropského zónového mistrovství, ve vrchařském seriálu Maverick Hillclimb nebo na oblíbených exhibicích – například při závodech Supermoto v Hrušovanech nad Jevišovkou.



PR 3.2.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar