Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Masaryk Racing Days v Brně o víkendu

Nejen opravdu nezvykle nabité startovní listiny republikových závodů MMČR na okruzích nabídne divákům Masaryk Racing Days. Do moravské metropole míří vozy série BOSS GP, kde mj. Marijn Van Kalmthout z Nizozemí na Benetton B197 F1 Judd V10, okruhový rekord se bude zcela jistě otřásat.

Největším lákadlem budou velmi rychlé formule série BOSS GP, která se po několika letech vrátí do ČR. Mezi největší hvězdu patří Marijn van Kamthout z Nizozemí na formuli Benetton F1 B197 Judd V10, která se pokusí zatřást s oficiálním rekordem místní dráhy. V dalších kategoriích startují formule GP2, nebo vozy seriálů formule Renault 3,5ltr, za jejichž volanty uvidíme Gary Hausera v GP2, který předloni atakoval v závodech Interserie rekord Lausitzringu, či opravdového veterána závodních okruhů Němce Karl Heinze Beckera, kterého znají především mostečtí diváci Interserie a možná pamatují jeho strašlivou nehodu s monopostem Minardi F1, kterou tehdy na okruhu v Mostě doslova rozštípal na kousky. Ale nejen tyto rychlé stroje přivítá Masarykův okruh. V Brně totiž skončí Eset V4 Cup a také sprintová část MMČR na okruzích.

Formulový závod divize 2+3 nabídne dvacetičlenné pole různorodých vozů, ať vůz dosavadního leadera Eset Cupu Švýcara Christopha von Grünigena, Kanaďana Richerta s formulí Renault 2,0, duo Němců Angelina a Andrease Germanovi s Dallarou F3, nebo také Tomáše Chabra seniora a juniora v divizi D3.

Vytrvalostní závod na dvě hodiny divize 4 nabídne 26 aut. Ve startovním poli zaujmou Rakušané Kaulitz/Ostenrieder na Sallenu S7-R, Mercedes GT3 s posádkou Yenci/Seyfarth, dvě Ferrari 458 s Jakubíkovými, či Michaelem Vorbou, nebo Slovinci Seselem /Raspetem na Renault Megane Trophy. Ve vozech Porsche pak startuje také Zoltan Georg z Rakouska, či Miro Konopka. Třešničku na dortu vyzdobí v Brně Lamborghini Gallardo Cup s Gottfriedem Grasserem a Martinem Sagmeisterem.

Nejnabitější listina 42 vozů ozdobí závod divize D4 do 2000 ccm, která se zároveň jako další závody jedou v rámci FIA CEZ šampionátu. Na startu nebudou chybět Slováci Konček, Rajnoha, Rakušané Mondel a Citera s Chevroletem Cruze, Poláci Rzepeczki a Szkudlarek na Renaultech Clio Cup III, Slovinec Schuster na Alfě Romeo 156, či Peter Schoeber z Rakouska na BMW 320i E46. Z našich uvidíme Mandelíka s Friedem na Lotusech Exige, Petra Mužíka a Milana Haeringa na Renaultech Clio, ale také Vladimíra Ostaševského.

Sprint velkých aut nad 3500 ccm ozdobí nezvyklých 38 strojů! A hned ledajakých strojů se dočkáme. Představí se hned tři GT Salleny S7R s Rakušanem Kaulitzem, Slovákem Dobrotou a Konopkou, Vladimír Hladík s Ferrari 458 Challenge, spoustu vozů Porsche 997 Cup s Polákem Lewandowskim, Rakušanem Stattegrem, či Mercedesy SLK GT3 s Jakubem Knollem, Rudo Machánkem, Mikem Hessem, či Michaelem Yencim. Ve třídě do 3500ccm uvidíme jak Petra Válka, Petra Kačírka, Daniela Skalického, tak i Slováky Sládečku a Erdelyie na různých odrůdách BMW M3 GTR.

Poslední sérií, která do Brna přijede je Volkswagen Castrol Cup, ve kterém uvidíme vyrovnané pole VW s automatickou převodovkou, kde startuje i Aleš Jirásek, Tiki Ivoševič, či zahraniční hosté Rus Vokhrintsev, Švéd Fluch, nebo Jihoafričan Kruger.

Kompletní startovní listiny naleznete zde:
http://www.automotodrombrno.cz/cz/#!/sezona/243/masaryk-racing-days/o-akci
Vláďa
Rožánek

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar