Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Martin Prokop testuje speciál pro Dakar 2017

Martina Prokopa bychom ještě před rokem představovali jako rally jezdce a nejúspěšnějšího českého závodníka v dějinách MS v rally. Během několika měsíců stihl na špičkové úrovni vystřídat ještě offroadový speciál Toyota Hilux na Dakaru 2016, okruhový Mercedes SLS AMG GT3 s Robertem Kubicou a na Rally Baja Spain dojel stříbrný s truckem Buggyra Phoenix.

Toto multisportovní období prozatím zakončuje vývojovým testem nového speciálu Ford Fiesta WRC 2017 a samozřejmě nezapomíná ani na vrchol sezony, kterým je pro něj a celý jeho tým MP-Sports Dakar 2017.

Martin Prokop: „Minulý týden jsme na tankodromu nedaleko našeho jihlavského sídla začali testovat speciál, se kterým se vydáme bojovat na Dakar 2017. Bohužel máme asi měsíční zpoždění kvůli dolaďování pohonné jednotky, ale nyní jsme již nabrali plné tempo a jsem přesvědčen, že vše bez problémů doženeme. Celý tým maká na plné obrátky jako snad nikdy. Nové auto je zatím osazeno testovací karoserií v designu Ford Raptor F-150, která byla aktuálně dostupná, ale finální vzhled by měl být zcela odlišný, což bude překvapení pro všechny fanoušky. Nyní nás čeká celá řada dalších testů v různých koutech Evropy a pravděpodobně také nějaké přípravné závody. Děkujeme za podporu všem příznivcům, kteří nám doufám odpustí dočasné omezení našeho působení v seriálu WRC.“


PR 10.8.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar