Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Martin Prokop otestuje před Dakarem auto

Start Rallye Dakar 2016 se uskuteční 2. ledna v Buenos Aires, Martin Prokop ovšem odletěl do Argentiny s výrazným časovým předstihem, aby se mohl věnovat přípravě na svou premiéru na nejnáročnější vytrvalostní rallye na světě.

„Odletěli jsme hned po vánočních svátcích, abychom měli co nejvíce času na aklimatizaci. Tým chtěl, abych přiletěl dříve a měl dva dny volno. Také se chceme svézt. Máme naplánované, že pokud bude dobré počasí a nebude pršet, budeme 30. prosince testovat a zahřívat auto. To se totiž v podstatě jenom složilo a zatím neujelo ani metr,“ přiznal Prokop. Letošní vánoční svátky tak strávil nejenom rozbalováním dárků, ale i balením věcí na slavnou dakarskou rallye. „Jako každý rok jsem byl doma s rodinou. Byly to poslední volné dny, které jsem strávil tradičními věcmi, ale i fyzickou přípravou, abych nevypadnul z tempa,“ popsal Martin Prokop.

Pro juniorského mistra světa v rallye bude účast na Rallye Dakar 2016 ostrou premiérou za volantem dakarského speciálu Toyota Hilux připravovaného továrním týmem Overdrive. „Tým zatím moc neznáme, takže využijeme dny před závodem k tomu, abychom se seznámili s lidmi z týmu a získali co nejvíce informací k průběhu závodu, protože o tom zatím moc nevíme,“ dodal.


PR 29.12.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar