Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Martin Macík obhajuje vítězství na Baja Drawsko

Žlutá liazka týmu KM Racing s osvědčenou posádkou Macík, Tomášek, Mrkva se vydává obhájit své loňské vítězství v mezinárodní Baja Drawsko Pomorskie,kterým odstartuje na severu Polska letošní off-road sezónu.

Zde již tento pátek, 1. dubna, absolvují jezdci přejímky a úvodní prolog. Pro posádku Martina Macíka to bude první závod nové sezóny. Navíc jede obhajovat loňské vítězství. „Loni jsme na Baja Drawsko poprvé zabodovali, jelo se v měkkém písku a dost to prášilo, závod byl také poměrně náročný na navigaci a užili jsme si i pár skoků. Rád na něj vzpomínám,“ popisuje zážitky z loňského ročníku Martin Macík.

„Líza se nám nedávno vrátila z Argentiny, takže jsme po Dakaru ještě nedělali zásadní úpravy. Pouze jsme mírně vyladili tlumení auta, které v Jižní Americe nebylo úplně ideální. Se svým autem jsem jel po Dakaru poprvé až teď v Sosnové a moc jsem si to užíval,“ popisuje Martin Macík.

V barvách týmu KM Racingu se v polském závodě objeví také motocyklista Lukáš Kvapil, voják z povolání a člen Dukly Praha, který pojede na týmovém dakarském speciálu Yamaha 450. V loňském ročníku Baja Drawsko se Lukáš mezi motocykly umístil na skvělém třetím místě. „Absolvování Baja Drawsko pro mě bude znamenat další krok k účasti v Rallye Dakar 2017. Od začátku letošního roku se na start v příštím Dakaru systematicky připravuji a pevně věřím, že se vše podaří,“ říká Lukáš Kvapil.



PR 31.3.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar