Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Martin Macík na HunGarian Baja bronzový

Posádka Martin Macík, František Tomášek a Michal Mrkva na HunGarian Baja vybojovala 3. místo. Testování nového závodního kamionu pro Dakar 2017 je v plném proudu, výsledky jsou výborné, nový vůz má oproti předchozímu modelu podstatně lepší jízdní vlastnosti.

Na trať pátečního prologu vystartoval Macíkův temný vůz, řečený Franta, jako třetí kamion. „Skoro polovinu prologu, který se jel v šeru, jsme strávili jízdou za místním závodníkem, který se pro prach a tmu nedal předjet a zdržoval nás minimálně čtyři kilometry z jedenácti. I přesto se nám povedlo vydobýt si do první sobotní rychlostní zkoušky druhé startovní místo,“ popisuje Martin Macík.

První část sobotní dopolední jízdy si posádka v novém kamionu výborně užívala. Ve druhé polovině ale Martin Macík ve skoku přidal více, než bylo optimální a vychýlil tak Frantovi osu kol. Zbylých 35 kilometrů do cíle pak byl Martinův kamion nucen pokračovat v režimu, který nedovoloval plný výkon. Přesto černá liazka dojela do cíle třetí a ztráta nebyla velká, 3,5 minut na druhého a 7 minut na prvního. Druhou odpolední etapu pak vyhrál. Sobota tak přinesla celkové třetí místo.

„Musím říci, že se závody stále neuvěřitelně zrychlují. A zrovna tady v Maďarsku už jsem se učil úplně jinou závodní techniku. Určitě ji využiji i na Dakaru, protože díky rychlosti pak častěji odcházejí brzdy a bez nich to prostě nejde. Zkrátka, sladit auto a styl jízdy je úplná alchymie,“ popisuje Martin Macík.

A celkové třetí místo se posádce podařilo uhájit i během dvou nedělních rychlostních zkoušek. Dopolední projel Macík s druhým nejlepším časem a odpolední úsek se podařilo zvládnout na třetím nejlepším místě. V celkovém hodnocení to znamenalo pódiové umístění a Martin Macík, František Tomášek a Michal Mrkva si z HunGarien Baja vezou bronz.



KM Racing 16.8.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar