Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Martin Kočí vyhrál juniory ve Finsku

Stylem start - cíl si vítězství na Rally Finsko zajistil Slovák Martin Kočí a připsal si první titul ve FIA Junior WRC. Francouz Quentin Giordano a Australanka Molly Taylorová doplnili stupně na pódiu nejrychlejší rally sezony.

Na startu kategorie bylo 9 posádek. Martin Kočí skvěle odstartoval už ve čtvrtek, kdy vyhrál před Fisherem a Lebevrem. Slovenský pilot pak prodloužil své vedení na Jouhtikylä a Lankamaa 2 předtím, než mu Lefebvre oplatil útok nejrychlejším časem na Harju. Na konci prvního dne rally Martin Kočí vedl už o téměř půlminuty před Stéphane Lefebvrem. Quentin Giordano doplnil nejlepší trojici, když za zády nechal o minutu Simone Tempestiniho, Kornela Lukacse, Molly Taylorovou a Federico Della Casu

V pátek Martin Kočí vyhrál hned tři po sobě jdoucí rychlostní zkoušky, zatímco vedoucí muž juniorského mistrovství Lefebvre vypadl na RZ 7. S celkovým vedením slovenský pilot kontroloval pozici i rychlost, Alastair Fisher se díky pravidlu Rally2 vrátil do hry.
Ačkoli Kočí vedl bezpečně, Simone Tempestini neustále útočil a dotáhl to na druhou pozici, z níž sesadil Quentina Giordana a na konci druhého dne už vedl o dvě minuty před Tempestinim a Giordanem.

Třetí den vyšel dvojici Alastair Fisher - Stéphane Lefebvre, kteří se podělili o stupně vítězů. Krok s nimi držel jen Simone Tempestini, ale druhou pozici neuhájil. Na třetí místo se po výpadku Federica de la Casy dostala Molly Taylorová.
Poslední, nedělní etapa už žádné velké změny nepřinesla. Martin Kočí vyhrál před Giordanem a Taylorovou. Stéphane Lefebvre zůstává dál na čele FIA Junior WRC o čtyři body před Martinem Kočím. Quentin Giordano a Alastair Fisher jsou na dalších místech se ztrátou 22 resp. 26 bodů za lídrem. V pořadí národů vede Francie před Slovenskem, Británií a Německem.


Martin Kočí: „Byli jsme rychlí už v Portugalsku a v Polsku. Těšil jsem se právě na tuto rally. Všechno šlo během všech čtyř dní skvěle. Musím poblahopřát celému týmu. Vítězství ve Finsku je důležité pro celý vývoj šampionátu. Teď se ale musíme soustředit na návrat na asfalt.“



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar