Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Martin Koči s DS3 R3T pojede MS juniorů

V areálu Motorlandu Bělá proběhla prezentace Slovensko – české posádky Martin „Maťo“ Koči a Lukáš Kostka, kteří s DS3 R3T mají letos v plánu šest soutěží světového juniorského šampionátu a čtyři rallye Mezinárodního mistrovství České republiky.

Vůz bude připravovat Gekon Racing Team pod vedením Tomáše Pletky, který se sedm let podílel na pořádání Citroën Racing Trophy. „Vloni jsme uspořádali zatím poslední ročník, protože zájem posádek rok od roku klesal. Proto jsme se rozhodli letos pohár nepořádat, ale zvolili jsme reprezentovat posádku Martin Koči a Lukáš Kostka doma i v zahraničí. Až bude mít Citroën, resp. DS vhodný pohárový automobil, tak věřím, že Trophy bude pokračovat“, vysvětlil situaci Tomáš Pletka.

Martin Koči, který v roce 2014 skončil bronzový v juniorském světovém šampionátu, by rád získal titul jak u nás, tak ve světě. Na české půdě se představí v Rallye Šumava, Rallye Český Krumlov, Rallye Hustopeče a Barum rally, která bude hodnocena dvojnásobnými body. „Vybrané české soutěže se nám velice dobře hodí do přípravného programu, aby Martin neměl mezi jednotlivými rally dlouhé pausy. Na druhé straně musím přiznat, že z logistických důvodů více startů nestihneme, na to nemáme ani kapacity,“ říká Tomáš Pletka.

Ve světě čeká třiadvacetiletého Martina Koči soutěže v Portugalsku, Polsku, Finsku, Německu, Francii a Anglii, přičemž až dosud nestartoval jen na Korsice.
Jak prozradil Martin Koči, nejvíce se těší na Finsko, které je pro něj srdeční záležitostí. Jednak miluje šotolinu, jednak tady vyhrál juniorskou kategorii před dvěma roky. A Tomáš Pletka dodává, že velice dobře jede i na sněhu a ledu, jak dokazoval před dvěma roky ve Švédsku.

Dodejme, že rallysprinty jezdí Martin Koči již od šestnácti let, velkou soutěže od osmnácti, když ještě před tím zkoušel třeba i závody do vrchu nebo autokros.


J.Lasík 27.4.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar