Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Markku Alen na Setkání mistrů v Sosnové

Závěr listopadu je již čtrnáct let každoročně ve znamení Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy, které i v letošním roce nabídne divákům hodně zajímavý mix skvělých závodníků současnosti i minulosti.

Pořadatelům z Autodromu Sosnová se opět podařil husarský kousek, kdy ve spolupráci s Hájek Rally Teamem a za přispění partnerů, kterými je MOGUL a AUTO-STAIGER CZ představí legendu světového rallysportu, kterou je Fin Markku Alén. Ten v roce 1978 zvítězil v FIA poháru jezdců, což byl předchůdce mistrovství světa WRC.

Tento populární finský závodník, pro kterého je motorsport životním posláním, si kromě rallysportu vyzkoušel i závodění na okruzích a zúčastnil se i Rallye Dakar. Při Global Assistance Setkání mistrů jej diváci budou moci sledovat za volantem vozu Škoda Fabia WRC a historického Opelu Kadett C-GT/E 16V. Markku Alén se spolu s dalšími špičkovými závodníky zúčastní veřejné autogramiády, která proběhne neděli 22. listopadu 2015 po poledni na autodromu v Sosnové.

Kromě Markku Aléna ale XIV. Global Assistance Setkání mistrů nabídne i další skvělé závodníky, z nichž například v rychlosti jmenujme Václava Pecha jun. s MINI John Cooper WRC, Igora Drotára ze Slovenska s dalším „wéercéčkem“, ale třeba i Břetislava Engeho se Škodou 130 LR. S velmi zajímavým automobilem se představí i velký showman a bavič Tomáš Enge. Můžeme zatím prozradit, že v tomto automobilu Tomáš Enge ještě nikdy neseděl, a že rozhodně nebude mít problém s nízkým výkonem svého speciálu.
Dále by se měli objevit mj. Igor Drotár, Věroslav Cvrček, Jan Černý, Martin Semerád, Martin Březík, Antonín Tlusťák, Vojtěch Štajf, Luboš Tenkl, Grzeghorz Grzyb, David Nešpor, Petr Žáček.

Diváky určitě zahřejí i autokrosaři, kteří každoročně předvádějí, že dokáží být minimálně stejně rychlí, jako jejich kolegové s plechovými auty z rally, či rallycrossu. S autokrosovým speciálem nemůže chybět pravidelný účastník Jaroslav Hošek, či Jakub Kubíček. V rallycrossu se můžeme těšit například na Romana Častorala nebo Jakuba Bittmana či Ondřeje Smetanu.

Pro diváky bude v neděli 22. listopadu připraven i atraktivní doprovodný program, kde uvidí exhibici Martina Macíka s dakarským speciálem LIAZ, drift show od mistrů v této mladé a divácky vděčné motoristické disciplíně a mnoho dalšího, s čím vás budeme ještě detailněji seznamovat v dalších tiskových zprávách.

XIV. Global Assistance setkání mistrů se uskuteční 21. a 22. listopadu, kdy na neděli je připraven hlavní program s měřenými jízdami, doprovodným programem, autogramiádou a exhibicemi. Vstupenky zakoupíte na pokladnách autodromu Sosnová nebo v předprodeji.

Více informací o XIV. Global Assistance Setkání mistrů a dalších akcích na autodromu v Sosnové najdete na www.autodrom.cz a na facebooku (Autodrom Sosnová).


PE 5.11.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar