Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Macík, Kolomý a Šoltys po dakarském setkání

Na autodromu v Sosnové u České Lípy se totiž v mrazivém počasí sešla početná ekipa účastníků nejnáročnějšího dálkového závodu na světě. Tým Tatra Buggyra Racing s kompletními posádkami patřil svým zázemím k tradičně největším a předvedl dokonalou show.

Příležitostí, kdy můžete vidět kompletní složení týmu Buggyra Racing pohromadě moc není. V podstatě jen na Czech Truck Prix na mosteckém okruhu, které se letos konají první víkend v září nebo právě v Sosnové na Mogul Dakar Setkání. Navíc je doplnila i posádka týmu Adria Sedlčany, která s Buggyrou úzce spolupracuje a poskytnutím náhradního dílu umožnila Martinu Kolomému dovézt Tatru do cíle.

I přes zasněženou trať, předváděli piloti roudnické stáje podívanou, která dostávala promrzlé diváky do varu. Martin Kolomý ukázal, jak je jeho zvykem, to nejlepší. „Do Sosnové se vždy moc těším. Můžeme si zde s fanoušky popovídat osobně a ne jen přes media nebo sociální sítě. Každoročně je jich tu spousta a ani letos je mrazivé počasí neodradilo. Snažím se jim tu vždy předvést maximum možného,“ užíval si atmosféru. „Myslím, že na sněhu jsem zde jezdil poprvé. Ukázalo se, že Tatra si poradí opravdu s každým terénem,“ chválil svůj speciál Kolomý.

Pro druhého pilota Buggyry Martina Šoltyse se jednalo na autodromu v Sosnové o premiéru. „Kluci mi povídali, že tady bývá skvělá atmosféra a měli pravdu. Bylo vidět, že Dakar má v České republice opravdu velkou fanouškovskou základnu. Lidé se vyptávali na techniku nebo na naše zážitky, bylo to příjemné.“
Velkou show chtěl předvést také úřadující evropský šampion na okruzích Adam Lacko, počasí mu ovšem jeho plány překazilo. „Bohužel okruhový speciál není uzpůsobený na zimní, mrazivé počasí, a proto ho kluci museli nechat v Roudnici, prý by s ním ani nevyjeli z garáže. Je to škoda, ale i tak jsem si to užil. Rozdal jsem několik desítek, možná i stovek podpisů, tak mě teď jen trochu bolí ruka,“ konstatoval s úsměvem Adam.


Macík vozil zájemce

Zájem o svezení s Martinem Macíkem v jeho dakarském kamionu byl obrovský, aby se na všechny dostalo, musel by nejlepší český pilot letošního Dakaru v Sosnové strávit ještě pár dní. Ti, kdo se do navigátorského sedadla žluté liazky nedostali, měli možnost popovídat si s navigátorem Františkem Tomáškem, prohlédnout si vozy a zázemí týmu a užít si závodní atmosféru. „Franta se nám vrátil z Jižní Ameriky a my jsme ho hned prohnali po ledu. Dokonce jsem si v sobotu musel dát pár cvičných jízd, abych zjistil, jak bude na zmrzlém terénu reagovat. Byla opravdu zima a vážíme si fanoušků, kteří přesto dorazili, navíc v tak hojném počtu. Rádi jsme je zase viděli, byla spousta legrace, objímání, trochu adrenalinu, takže jsme se vzájemně docela zahřáli,“ popisuje vydařenou akci Martin Macík.

V Sosnové chyběl týmový kolega Jan Brabec, který si při pádu z motorky zlomil klíční kost. „Nečekaně jsem vystoupil z motorky, ale už jsem po operaci a doma. Musím si teď pár dní odpočinout, od Dakaru jsem se ještě nezastavil. Těším se tento týden na besedy v Praze a Ostravě, to je pro mě relax, pomůžou mi přijít na jiné myšlenky,“ vzkazuje ovázaný Jan Brabec.

Besedy v Ostravě a Brně završí dakarské turné
Ještě tento týden je možnost potkat se s Martinem Macíkem a jeho kolegy na besedách v Ostravě a Praze. Pražští příznivci Dakaru mohou ve středu 21. 3. v 18 hodin přijít do RockOpery. V Ostravě proběhne dakarská besídka týmu Big Shock Racing o den dříve, v úterý 20. 3. od 18 hodin v Domě kultury.

g.cz

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar