Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

MOGUL driving cup 2015 na autodromu v Sosnové

Autodrom Global Assistance Racing Aréna v Sosnové u České Lípy bude již tuto neděli svědkem zahájení sedmidílné série závodů pod názvem MOGUL driving cup, kde závodí amatérští závodníci i ti, kteří už mají nějakou tu závodní zkušenost za sebou.

Sedm různých závodů na všech površích od suchého asfaltu až po led a sníh na asfaltové části autodromu a sedm různých variant trati bude až do jara 2015 bavit závodníky i přihlížející diváky.

Co je nutné k tomu, abyste se mohli zúčastnit? Můžete vyrazit se svým sériovým automobilem nebo s upraveným vozem bez OTP, kde je tak volné pole předpisů, jak v žádných jiných závodech. Ve třídě Hobby, tedy mezi automobily bez OTP, můžete totiž vyrazit se soutěžním rally vozem, okruhovým speciálem, formulí nebo klidně autokrosovou bugynou, pokud budete chtít. Limitovat vás bude pouze rozdělení do kategorií podle objemu motoru do a nad 1600 ccm.

Volnost je značná a ani závodníci se sériovými automobily s OTP nejsou svázáni pravidly. Jsou rozdělení do dvou kategorií podle objemu motoru do a nad 1600 ccm a z bezpečnostního vybavení je pro ně nutností pouze helma jezdce. Právě díky jednoduchým předpisům se každého závodu zúčastňuje skoro sedm desítek závodníků.

V letošním roce si závodníci mohou v předstihu zvolit své startovní číslo, které jim zůstane po celou dobu seriálu. Tuto možnost již využilo zhruba pět desítek závodníků.

Již tuto neděli se tedy v Sosnové utkají závodníci na trati autodromu a u toho jim mohou fandit diváci, kteří mají během závodů MOGUL driving cupu vstup na všechny tribuny i do servisního zázemí zdarma. Ti, kteří navštívili některý ze závodů MOGUL driving cupu v loňském roce ví, že o zajímavé momenty na trati nebývá nouze.

Přímé odkazy na:
Kalendář závodů: http://www.autodrom.cz/data_rs/kalendar2015.jpg
Harmonogram
závodního dne: http://www.autodrom.cz/data_rs/kalendar2015.jpg
Startovní
listina prvního závodu: http://mdc.ms-free.net/online/



PR 9.10.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar