Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

MOGUL Dakar Setkání v Sosnové se špičkovými závodníky

Závodníci z Dakaru, Africa ECO Race a z dalších offroadových maratónských soutěží se sjedou v neděli 24. března na Autodrom do Sosnové u České Lípy k největšímu středoevropskému setkání.

Setkání v těchto dnech dokončují jednání se dvěma špičkovými zahraničními závodníky, jejichž řada dakarských vítězství je velmi dlouhá…


V tuto chvíli můžete zatím jen hádat, jaké hvězdy první velikosti se podařilo letos na MOGUL Dakar Setkání pozvat. V následujícím týdnu budou jejich jména zveřejněna a bude to skutečně bomba.


Tradičními účastníky jsou špičkové české týmy v kategorii kamionů. Do Sosnové přijede Tatra Buggyra Racing, která přiveze dva ostré dakarské kamiony a také okruhový závodní truck. V barvách týmu Tatra Buggyra se objeví David Vršecký, Josef Kalina, Martin Kolomý, Adam Lacko, Martin Šoltys, David Schovánek, Tomáš Šikola, Rostislav Plný a Jiří Stross.

V plné parádě přijede také Big Shock Racing se závodním kamionem LIAZ a s posádkou Martin Macík, František Tomášek a Lukáš Kalanka. Účast potvrdil i špičkový tým MKR Racing závodící s kamiony Renault. Dva jejich stroje budou pilotovat Martin van den Brink a Gert Huzink.

Závodníky z Africa ECO Race bude reprezentovat mimo jiné Tomáš Tomeček se svojí 100% Tatrou. Celkem by se na Autodromu v Sosnové měly objevit téměř dvě desítky kamionů současnosti i z historie této nejtěžší rallye světa.


Závodníky v offroadových automobilech bude letos mimo jiné zastupovat například posádka Tomáš Ouředníček – David Křípal s Hummerem H3. Do Sosnové by měli dorazit i Boris Vaculík a Petr Hozák a z Maďarska dorazí závodník Balazs Szalay, který byl letos se svým speciálem Opel Grandland X na Dakaru v cíli na 19. místě. Jako již tradičně se na Autodromu v Sosnové na trati i v zázemí představí i motorkáři a čtyřkolkáři. Mezi všemi jmenujme například závodníky jako Milan Engel, Olga Roučková, Tomáš Kubiena a nebo Gabriela Novotná. Celkem se diváci mohou těšit na více než dvě desítky motorek a čtyřkolek, které doplní velmi atraktivní offroadové speciály z dalších maratónských závodů.

V rámci doprovodného programu bude možné navštívit společnou autogramiádu závodníků, shlédnout krásné dakarské RC modely závodních trucků, které ocení malí i velcí návštěvníci MOGUL Dakar Setkání v neděli 24. Března 2019 v Sosnové.


Vstupenky na akci na tribunu je možné zakoupit v předprodeji a jejich počet se den ode dne krátí. Na místě budou v prodeji vstupenky zejména na stání a na terénní valy kolem trati, které jsou v blízkosti offroadových částí okruhu.


Více informací najdete na www.autodrom.cz a facebook autodrom.cz


Petr Eliáš - PR

9.3.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar