Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

ME Vilkyciai - Šimurda prolomil smůlu

Prakticky stejný počet jezdců jako v Bausce se sešel na startu druhého závodu Mistrovství Evropy v autokrosu v litevském městečku Vilkyciai. Zajímavé souboje se odehrály ve všech kategoriích, ale zatím jsou neoficiální výsledky tří kategorií.

Několika jezdcům byl odebrán vzorek benzínu k přezkoumání (letos je povinné používání jednotného benzínu a pneumatik). Zatím neoficiální výsledky finálových jízd nevyzněly pro české reprezentanty nijak špatně.

V Junior Buggy se sice nedařilo tentokrát Ondřeji Medlíkovi, ale stříbro si připsal Daniel Pytloun a čtvrté místo jeho sestra Eliška. Vyhrál Jasper, gřrtí skončil mladý Feuillade.

Průběžné pořadí: 1.Jasper 64, 2.Pytloun 61, 3.Medlik 55


V Buggy 1600 pak dosáhl na první medaili v této kategorii Jakub Novotný za druhé místo za Pählerem, třetí vybojoval van Achsen. Velice solidní páté místo zaznamenal Filip Hartman.

Průběžné pořadí: 1.Pähler 69, 2.Novotný 53, 3.Wibbeler 47, 4., dos Santos 46, 5.Peters 34

Jedinou divizí, kde byly potvrzeny výsledky, byla Super Buggy. Jakub Kubíček zde dosáhl na bronz. Klasifikováno bylo pouhých pět jezdců. Zbytek neodjel ani kolo.
Pořadí: 1.Grencis, 2.Feuillade, 3.Mercier, 4.Kubíček, 5.Kulikovskij

Průběžné pořadí“ 1.Mercier 57. 2.Grencis 56, 3.Kubíček 56, 4.Tafani 49, 5.Boks 44

Mezi vozy Touring Autocross si velkou míru smůly vybral v premiérovém závodě v Bausce Petr Šimurda. Přestože tým Václava Fejfara věnoval přípravě maximum, došlo k většímu poškození motoru hned v první jízdě. Část týmu zůstala v Pobaltí, další pak absolvovali se závodním speciálem cestu do Lužan – Nizozemska a zpět do Litvy. „Moc děkuji všem, kteří nám pomohli a podíleli se na znovuzrození motoru. Vůz pak díky týmu fungoval podle představ. Věřím, že z vítězství mají stejnou radost, jako já,“ okomentoval svůj premiérový úspěch Petr Šimurda. Druhé místo za ním obsadil Lukáš Červený, třetí Oun, čtvrté Pavel Vávra.


Hned následující víkend po Nové Pace odstartují autokrosaři do třetího evropského dějství na francouzském závodišti St. Georges (17. a 18. července). Tady lze předpokládat zejména početnější startovní pole kategorií Buggy 1600 a Super Buggy, protože zde pravidelně startují i domácí jezdci, kteří se dalších závodů v ME nezúčastňují.

Pavel Vydra + JL 7.7.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar