Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Lexus pro 24h Nürburgring

Soutěžní tým TOYOTA GAZOO Racing oznámil, že Lexus LC bude nasazen do 46. ročníku vytrvalostního závodu 24 hodin Nürburgringu pořádaného v Německu v termínu 12. - 13. května. Každoroční závod je dle mnohých nejnáročnějším sportovním okruhem světa.

V roce 2018 se vůbec poprvé zúčastní i model Lexus LC. Tento vůz, který mechanici a konstruktéři Toyoty upravili v souladu se závodními specifikacemi, využívá vyspělé technologie určené i pro budoucí sériová vozidla, včetně sportovních.

Do závodu nastoupí čtyři jezdci, Takeši Tsuchija jako vedoucí jezdec, společně se třemi mladými kolegy, kterými jsou Takamitsu Matsui, Naoya Gamo a Yuiči Nakajama.

Lexus LC v rámci německého závodu ukáže vyspělé novinky určené pro budoucí sériově vyráběné vozy. Patří mezi ně nové technologie konstrukce karoserie (snížení hmotnosti, zvýšení tuhosti), technologie na podporu řízení (zlepšení výhledu), vylepšení aerodynamiky, vývoj motoru (zvýšení výkonu díky nižšímu tření, snížení spotřeby paliva), nebo technologie odpružení (snížení hmotnosti, zvýšení tuhosti, lepší odezva).

„Závodní vůz Lexus LC, který aktuálně vyvíjíme, je stále ještě v plenkách, ale konečně začíná dělat první krůčky. Bude ještě chvíli trvat, než se pořádně postaví na vlastní nohy, ale určitě to bude stát za všechnu tu snahu a mě nesmírně těší, že se mohu přímo zúčastnit snah Toyoty v oblasti výroby stále lepších automobilů pro budoucnost. Všichni čtyři jako piloti týmu budeme společně pracovat na tom, abychom cíle společnosti naplnili,“ říká jezdec Takeši Tsuchija.


Lexus 16.1.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar