Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Letos poprvé Adam Lacko, poprvé na mokru a poprvé DV50

K loňskému VK50 se na uplynulém testování v Mostě přidal i zbrusu nový truck DV50. Nechybělo zde ani Lamborghini Mičánek Motorsport pilotované Liborem Dvořáčkem, Mercedes AMG GT3 s Engem a Vršeckým z Buggyra Zero Mileage Racing nebo Formule 4 Buggyra Academy.

K týmu se připojil už i Adam Lacko. „Je to moje letošní první testování, po osmi měsících jsem se konečně svezl v trucku a mám z toho velkou radost. Jako vždy na začátku sezóny jsou vyhlídky pozitivní. Uvidíme, jak to bude v reálných závodech. Pořád něco zkoušíme, takže si myslím, že auto posuneme ještě o kousek dál,“ formuloval pocity Adam Lacko.


První den testování poznamenal vydatný déšť, ani nepříznivé podmínky však neubraly na Lackově radosti z možnosti testovat. „Jsem rád, že konečně sedím v autě. Čekání bylo dlouhé. Bohužel, těsně před tím, než uzavřeli hranice, jsem odletěl do Španělska a tam jsem uvízl. Ale takový je osud. Teď jsem se konečně dočkal a svrbí mě ruce,“ vysvětloval svoji situaci evropský šampión z roku 2017.


Nejenom pro Adama bylo toto testování letošní poprvé. Premiéru si také odbyl nový truck DV50. „První den jsme byli trochu nejistí, zda je to správný směr, ale po druhém dni jsme na rychlejších časech a Adamovi se DVčko líbí více, což mě moc těší. VKčko se postavilo a během minulé sezóny se na něm dělaly další a další úpravy. Bylo to takový dost divoký auto, takže se trochu zklidňovalo. DVčko vychází vlastně z té poslední verze. Takže já jsem zatím nadšený. Jsme zatím na začátku, máme na čem pracovat a určitě ho můžeme ještě zrychlit,“ komentoval premiéru DV50 šéfkonstruktér Buggyry David Vršecký.


Na mosteckém autodromu nechybělo ani Lamborghini Huracan ST pilotované Liborem Dvořáčkem. „Po delší době jsem měl zase možnost trénovat s naším autem. První kola jsme se do toho pomalu dostával. Ale na konci jsem byl s časy na kolo spokojen,“ hodnotil Dvořáček.


„Naším domovským okruhem je Automotodrom Brno, kde to známe, jak své boty. Proto rádi využijeme každé příležitosti trénovat jinde,“ pochvaloval si testování Jiří Mičánek, manažer týmu Mičánek Motorsport.


Svoji premiéru na mokru absolvoval i tým Buggyra Zero Mileage Racing s jejich Mercedesem AMG GT3. Zkoušeli jsme hodně nastavení, opět jsme pochopili ještě víc toto auto, které má 600 k, motor vpředu a zadní pohon. Je to prostě speciální auto. Máme najeto 2500 testovacích kilometrů, což si myslím v Evropě nikdo nemůže říci, že najel. Po drobných úpravách nastavení můžu říct, že je to lepší a čitelnější. Má to trochu větší grip,“ popisoval průběh testování s AMG GT3 Tomáš Enge.


„Teď jsem dojel a zlepšil si čas. Samozřejmě na Tomáše to ještě nestačí. Máme ten okruh rozdělený. Já mám lepší první půlku a on tu druhou. Takže by bylo ideální, abychom se v půlce vystřídali a měli bychom čas jako kráva,“ dodal Vršecký, který je v programu GT3 v roli druhého jezdce.



Buggyra 4.6.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar