Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

LENZ ADAM Cup po Ageus Rallysprint Kopná

Ageus Rallysprint Kopná úvodním podnikem poháru vozů Opel ADAM Cup, který se letos jede pod oficiálním názvem LENZ ADAM Cup 2017. Na blátivých a uklouzaných tratích kolem Slušovic se nakonec radovala domácí dvojice Martin Vopatřil – Miroslav Drmla.

Na startu se sešlo pět dvojic, z loňských účastníků setrvali v tomto seriálu Patrik Brtníček a Martin Mottl. Konkurence výrazně vzrostla startem zkušeného Martina Vopatřila, v roli pohárových nováčků naopak sbíral první zkušenosti Martin Baďura.

Po zimní pauze zvládli úvodní zkoušku nejrychleji Patrik Brtníček s Rudou Kouřilem, před Martinem Vopatřilem figuroval i Martin Mottl. Na nejzrádnějším úseku soutěže – RZ Kameňák – Vopatřil potvrdil své kvality a poprvé vyhrál. Na vedení to ještě nestačilo, v něm se udržel druhým časem Brtníček. Pro vyškovského mladíka to však byla labutí píseň, když před RZ3 musel odstoupit kvůli problémům s brzdami. Na RZ3 Kopná pak Vopatřil své konkurenty dále „odsunul“ mimo bitevní pole a do servisu se vracel s patnáctivteřinovým náskokem před Mottlem. Třetí místo patřilo Baďurovi, naopak Hauptvogela jsme se v seskupení před servisem nedočkali - na vině byla porucha motoru jeho vozu.

Ve druhé sekci začal opět lépe Mottl, jenž porazil Vopatřila v obou průjezdech RZ Hvozdná (RZ 4/8). Vopatřil však na těžkých zkouškách Kameňák a Kopná dokladoval své zkušenosti a tam rozhodl o relativně jasném vítězství v úvodním pohárovém klání LENZ ADAM Cupu 2017. Martin Mottl, kterého nově navigoval Roman Vorel, obsadil druhou příčku, ze třetí pozice se radovali Martin Baďura s Ivem Studeným.

V soutěži se objevily i tři „ostré“ speciály Opel ADAM R2 s Radomírem Kupcem, Michalem Horákem a Lukášem Nekvapilem. Zejména Kupec s Horákem se pohybovali na čelních příčkách třídy 6. V konečných výsledcích pak Kupec obsadil v nabité třídě druhé místo, Horák skončil pod stupni vítězů pátý a Nekvapil šestý.


Martin Vopatřil: „Naše vítězství určitě nebylo jednoduché. Za daných podmínek to nebylo úplně bez krizovek, ale celkově jsme si závod užili. Úvod nabídl super souboje, ale pak jsme klukům trochu odskočili. Zejména na Kopné, kde asi rozhodla moje znalost trati. Asi jsme se to nebáli pustit z těch kopců, neboť nahoru to s naší váhou moc nejede (smích). Pak jsme si ještě trochu zavařili v předposlední erzetě jen půl kilometru před cílem, když jsme dostali smyk, ale nějak jsem to zvládl a jsme tady. Uvidíme, zda budeme v poháru pokračovat, už teď ale mohu oznámit, že se s dalším ADAMem naší stáje objeví ve Vyškově loňský druhý jezdec pohárové klasifikace Polák Jerzy Tomaszczyk.“




Opel 13.4.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar