Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

LEGENDY 2016 - Volkswagen přiveze Scotta Speeda

Americký automobilový závodník SCOTT SPEED, který v současnosti působí v zámořském seriálu Red Bull Global Rallycross bude zahraničním hostem motoristické slavnosti LEGENDY 2016. Objeví se po boku mnoha úspěšných českých automobilových závodníků, především PETRA FULÍNA nebo JANA ČERNÉHO.

Automobilový závodník SCOTT SPEED se zúčastní významné motoristické akce díky pozvání společnosti Volkswagen Česká republika. Tento bývalý pilot F1 a dnes jezdec týmu Volkswagen Andretti Rallycross startuje v rámci zámořského seriálu v rallycrossu. Do Prahy přijede jako host výstavy LEGENDY 2016 a zároveň se na této slavnosti zúčastní i demostrační jízdy s novinkou značky Volkswagen pro rok 2016 – modelem Golf GTI Clubsport. Volkswagen představil nedávno tento vůz s výkonem až 290 k (s využitím funkce overboost) jako jubilejní edici k 40. výročí modelu Golf GTI a jedná se o nejvýkonnější sériově vyráběný Golf GTI všech dob.

Dalšími hosty budou domácí hvězdy automobilového sportu. PETR FULÍN, dvojnásobný Mistr Evropy v seriálu ETCC úspěšně startující letos s vozem SEAT Leon Cup Racer zůstane na Legendách sice věrný této značce, avšak přiveze divákům představit zajímavý historický vůz SEAT 850 Spider, designérsky navržený věhlasným Bertonem, s motorem o objemu 903 cm3, výkonem 51 k a max. rychlostí 150 km/h. Také on předvede divákům své umění na speciální rychlostní zkoušce v bohnickém areálu výstavy.

Velký talent za volantem soutěžního vozu Škoda S2000 s výkonem 279 k předvede návštěvníkům akce LEGENDY 2016 také JAN ČERNÝ. Jezdec MOGUL Racing týmu dokazuje v současnosti na tratích domácího šampionátu svoji příslusnost k absolutní špičce v rallye.

Navštěvníci letošního 3. ročníku motoristické slavnosti LEGENDY však budou moci obdivovat jezdecké umění dalších českých významných automobilových závodníků, jakými jsou Vojtěch Štajf, Břetislav Enge, Martin Kolomý, Petr Žáček, Filip Sajler, Ondřej Bisaha, Štepán Vojtěch a další.

Motoristická slavnost LEGENDY 2016 se koná ve dnech 11.-12. června 2016 v areálu Psychiatrické nemocnice v Praze – Bohnicích.



PR 8.6.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar