Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Kupcovu premiéru podpořila i opěrní pěvkyně

Na 21. ročníku Pražského rallysprintu se objevil i vítěz projektu Autoklub rally talent Karel Kupec. Letošní sprint v ulicích okolo strahovských stadionů byl pro něj generálkou na závodní sezonu 2016, kterou absolvuje s kompletní podporou Autoklubu České republiky.

Pražskou soutěž jel Karel Kupec s vozem Peugeot 208 R2, s nímž bude startovat i celý příští rok v rallysprintovém šampionátu. Předposlední motoristická akce roku přiláká na startovní listiny vždy i řadu zajímavých jmen.

V roli spolujezdce Karla Kupce se představil Radek Tögel, pro kterého byl Pražský rallysprint premiérou. Posádku přišla povzbudit i Radkova manželka známá operní pěvkyně Andrea Tögel Kalivodová.



Rally Talent

Při příležitosti Vyhlášení mistrů a vítězů v rally České republiky za rok 2015 byl vyhlášen i vítěz soutěže Rally Talent 2016, kterým se stal Karel Kupec. Cenu mu předal Ari Vatanen - jeden z nejúspěšnějších soutěžních jezdců a mistr světa v rallye. Karla Kupce čeká náročná rally sezóna 2016 v RSS s vozem kategorie R2. Na druhém místě se umístil Václav Černín, kterého bude v Rallysprint sérii 2016 také Autoklub České republiky podporovat.

„Karlovi Kupcovi jakožto výherci historicky prvního ročníku soutěže Rally Talent 2016 bych chtěl popřát hodně sil. Čeká ho spoustu práce. Víme, že bude rychlý, ale také bude pod velkým tlakem,“ říká Adam Eliáš, generální sekretář Autoklubu České Republiky.
Ari Vatanen slavnostní předávání cen komentuje slovy: „Podobné projekty jsou úžasné a jsem velmi rád, že Autoklub ČR podpoří nové talentované jezdce. Mladí jezdci musí rychle sbírat spoustu zkušeností, aby byli konkurenceschopní ve světě a je důležité, že taková podpora přichází v začátcích jejich kariéry“



JL 30.11.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar