Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Kopecký s Hloužkem neměli v Pačejově soupeře

Invelt rally Pačejov, ačkoliv se jel už 41.ročník, byla letos poprvé zařazená do SONAX mistrovství republiky. Podle zredukovaného kalendáře měla být v pořadí třetí soutěží, tedy předposlední, ale kdo ví, jestli ne poslední.

Průběh soutěže prakticky neovlivnilo ani počasí, v neděli slunečno, v pondělí déšť, a tak jak posádky dojely na prvních třech místech, tak takové bylo pořadí i v cíli. Od začátku vedl Kopecký s Hloužkem, vyhráli dvanáct ze čtrnácti zkoušek (1x Pech a Odložilík), a v cíli měli více než minutový náskok před Pechem s Uhlem. Během soutěže na svého soupeře, kterého letos dvakrát porazil, neustále ztrácely sekundy. Řada z nich jde na problémy s turbem.



O třetí místo bojovali Černý a Mareš, do chvíle, než Marešovi došel benzin. V servisu se asi někdo přepočítal. Tím přišel o další pěkný výsledek. Ani na dalších místech se pořadí moc neměnilo. O vzruch se postaral snad jedině Petr Semerád, který ze sedmého místa havaroval.
„Od začátku se mně jelo velmi dobře a s naším výkonem jsem velmi spokojen. S Honzou Kopeckým se měřit nemůžeme a za Pechem nejsme daleko. Ale je mně jasné, že druhá etapa bude o souboji s Filipem Marešem, na kterého máme náskok pouze tři sekundy." přemýšlel v cíli první etapy Černý.


K druhé etapě řekl: „Dopoledne to nebylo dobré, cítil jsem to sám. Zvolil jsem jiné pneumatiky než konkurence, ale možná jsem se prostě jen špatně vyspal. A na té vodě se ty ztráty nasčítají mnohem rychleji. Po servisu se mně už zase jelo mnohem lépe. Odstoupení Filipa mě ale mrzí, dostat se na třetí místo tímto způsobem nepotěší. Jenže tak to v rally prostě někdy je. Když se na Pačejov podívám celkově, tak odjíždím spokojen. V autě už se cítím dobře a o svých rezervách ještě vím, jsou to drobné detaily, na kterých musím zapracovat. A pak si nesmím dovolit takové výpadky, jako v pondělí ráno."


1Kopecký – HloušekŠKODA FABIA Rally2 evo1:17:59,1
2.Pech – UhelFord Focus RS WRC ‘06+1:07,7
3.Černý – ČernohorskýVW Polo R5+ 1:49,1
4.Odložilík – TurečekŠKODA FABIA Rally2 evo+ 2:22,6
5.Jakeš – MachůŠKODA FABIA Rally2 + 2:30,7
6.Vlček – OmelkaHyundai i20 R5+4.12,6
7.Štajf – RajnohaVW Polo R5+4.56,7
8.von Thurn und Taxis – EttelŠkoda Fabia R5+4.57,6
9.Sýkora - PalivecMitsubishi Lancer+6.13,4
10.Šimek – BaďuraFord Fiesta R56.13,4




Průběžné pořadí
1.Václav Pech - Petr Uhel 163 bodů
2.Jan Kopecký/Jan Hloušek156 bodů
3.Jan Černž –Petr Černohorský93 bodů
4.Filip Mareš –Radovan Bucha80 bodů
6.Miroslav Jakeš – Petr Machů 65 bodů




JL 30.0.2020


Foto Michal Krch a archiv

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar