Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Karel Berger - premiérová sezona s Osellou

Karel Berger je jedním z jezdců, který na začátku sezony představil nové závodní náčiní, a to vrchařský speciál Osella PA21. Po dvouleté pauzičce absolvoval celý šampionát MČR a FIA CUP. Celou sezonu se postupně učil s novým monopostem a sbíral pečlivě bodíky.

„Po sezoně 2016 v Maverick Rescue jsem s formulí Konig občas startoval v letech 2017, 18 a 2019 v České Trofeii. Pak jsem si dal dva roky přestávku. První závod mistrovství republiky jsem absolvoval na Brněnském závodě do vrchu letos. Do letošní sezony jsem vstoupil s dost svérázným prototypem Osella PA21 JrB. A nebylo to jednoduché. Nejdříve bylo potřeba pochopit auto a zároveň se přizpůsobit jeho nastavení. Bohužel. Ale dá se říci, že poslední dva – tři závody na suchu to už bylo ono. Jako měřítko pro mě byl můj kamarád a soupeř Josef Hlavinka ml.



Tady musím napsat, že jsme spolu cestovali po celé Evropě, navzájem si pomáhali a bylo znát, že Pepík je mnohem zkušenější. Byl jsem na většině tratí poprvé a každá jeho rada byla cenná. Také dvouletá absence udělala své. K jednotlivým závodům napíšu něco příště,“ přiznává Karel Berger.

V premiéře v Mistrovství republiky zvítězil ve své třídě, skončil na druhém místě ve sportovních prototypech, třetí ve Skupině 2 a pátý absolutně. V Evropském International Hill Climb Cup obsadil krásné osmé místo.


„To bych nedokázal bez manželky Petry a synů Lukáše a Tomáše, Ale to by bylo na samostatné povídání. Bez nich by to nešlo a také o nich ještě napíšu. Děkuji,“ vysvětluje Karel Berger.



FB 2.12.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar