Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jan Talaš vítězem Peugeot Cupu

Barum Rally byla posledním podnikem pětidílného Peugeot Rally Cupu CZ 2018. Účastníci tohoto seriálu se tentokrát utkali nejen mezi sebou, ale také s evropskými juniory na vozech Peugeot 208 R2.

Po odjeté kvalifikaci nakonec neodstartoval rakouský jezdec Julian Wagner a přišel tak o šanci obsadit celkově druhé místo. V druhé zkoušce havaroval Zbyněk Baller a ani ostatní posádky se nevyhnuly krizovým situacím. Na prvních třech pozicích se spolu utkali Talaš, Knápek a Dohnal. Mezi ně se ještě prodral Matěj Kamenec, který se po páté erzetě posunul do vedení. Po výletu mimo trať se René Dohnal propadl na čtvrtou pozici. O chvíli jej následoval i Tomáš Knápek. Oba jezdci mohli s velkým štěstím pokračovat, ale do vedení se mezitím dostal Jan Talaš, které udržel s přehledem až do cíle. Druzí skončili Tomáš Knápek a Ivan Horák a třetí René Dohnal s Romanem Švecem.

„Od začátku barumky jsem se docela trápil. Nešlo mi to na mokru a kluci jeli velmi rychle. Patří jim za to velký respekt a obdiv. Naštěstí jsme se vyhnuli defektům a chybám, takže první místo v cíli byla souhra dobrých okolností. A pochopitelně jsem nadšený z celkového prvního místa v Peugeot Rally Cupu. Byla to moc pěkná sezóna, dobře připravená a pro nás jezdce i finančně zajímavá. Doufám, že nás bude v příštím ročníku víc,“ prozradil vítěz seriálu Peugeot Rally Cup – Jan Talaš.

“Po nevydařeném úvodu sezóny jsem ani nevěřil v nějaké slušné umístění. Počínaje Krumlovem se nám začalo dařit a před barumkou jsme měli velkou šanci na stříbro. Hodně nám nahrál Julian Wagner, který nakonec do závodu nenastoupil, ale ani tak to nebylo jednoduché, protože ve hře byli ještě Knápek i Kamenec. Když jsme pak vyletěli ven, myslel jsem, že je konec. Byla to docela rána, ale Peugeot úhony nedoznal a mohl jsem pokračovat,“ radoval se z druhého místa René Dohnal.

Jan Talaš nevyhrál poue Peugeot Cup, ale stal se i mistrem republiky ve skupině 2WD, tedy dvoukolkách. Na tom už nic nezmění ani výsledek poslední soutěže. Jan Talaš si odvezl zlatý věnec ze Šumavy, Hustopečí i Zlína, zatímco Julian Wagner se radoval na Rally Bohemia, ale v Krumlově havaroval z prvního místa a v Hustopečích hned v úvodu odstoupil. Lumír Firla vyhrál v Českém Krumlově, ale pak pro zranění z poháru musel odstoupit.


A jak hodnotí letošní Peugeot Rally Cupu značky Peugeot v ČR Marco Venturini: „Po letošním ročníku, který vnímáme po všech stránkách jako úspěšný, není pochyb o tom, že budeme usilovat o další kolo, a to s ještě vyšší úrovní, abychom přilákali více jezdců a nabídli ještě atraktivnější podívanou pro fanoušky. Ovšem platí to, co na trati: Dokud nedojedete do cíle, nemáte jistotu. A naše vyjednávání o příštím ročníku ještě zdaleka není u konce. Uděláme ale vše pro to, aby Peugeot Rally Cup 2019 byl a svou kvalitou předčil oba uplynulé ročníky. Děkuji všem zúčastněným posádkám za posílení image značky Peugeot a blahopřeji k jejich výkonům. Děkuji také všem našim příznivcům za podporu.“

A jak dopadla konfrontace našich jezdců se zahraničními? Porazil je pouze Simon Wagner, vloni druhý v českém Peugeot Cupu a krok s nimi držel Ital Mattia Vita. Celkem se postavilo na start 19 vozů Peugeoet 208 R2, do cíle jich dorazilo dvanáct. Přejme si, aby za rok jsme uvítali ještě více pohárových posádek než letos.



Peugeot Cup 2018
1.Talaš Jan - Pils Zbyněk63 bodů
2.Dohnal René - Švec Roman42 bodů
3.Knápek Tomáš - Horák Ivan30 bodů
4.Wagner Julian – Stein Anne K.27 bodů
5.Firla Lumír - Kotál Jakub25 bodů
6.Kamenec Matěj - Jurka Adam20 bodů
7.Baller Zbyněk - Večerka Michal16 bodů




Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar