Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jan Kopecký hodnotí stříbro z Valašky

První letošní domácí soutěž pojal Agrotec Škoda Rally Team především jako přípravu na Rallye Šumava. Kowax Valašská Rally Valmez se jela jako jednodenní rallysprint v okolí Valašského Meziříčí a sešla se na ní skoro celá domácí špička.

Od prvních kilometrů bylo zřejmé, že půjde o souboj velezkušeného Jana Kopeckého navigovaného Janem Hlouškem s domácími mladými puškami v podobě Erika Caise, Dominika Stříteského a Adama Březíka. Všichni jeli na stejných vozech Škoda Fabia RS Rally2 a zbytku pole svými výkony odskočili. Z boje o vítězství po penalizaci 30 vteřin brzy vypadl Adam Březík, zbylá trojice se ale přetahovala o desetinky vteřin. Erik Cais si ale přeci jen vypracoval několik vteřin náskok a ani závěrečný nápor Jana Kopeckého v podobě dvou vyhraných rychlostních zkoušek už mu vítězství nedokázal sebrat. Po 70 ostrých kilometrech byl rozdíl mezi první trojicí pouze 6,4 sekundy.



„Start na Valašce byl pro nás takový ostrý test před Šumavou, kde se rozjede domácí šampionát,“ začíná hodnocení soutěže Jan Kopecký. „Zkusili jsme rozdílná nastavení podvozku v obou průjezdech a už víme, že setup pro odpolední sekci vzhledem k podmínkám na trati a počasí byl lepší. Souboj s mladými puškami, pokud jim tak mohu říkat, nás strašně moc bavil. Ukazuje se, že letošní sezóna bude velmi zajímavá. Chtěl bych tímto pozvat všechny fanoušky na Šumavu, kde bude kompletní domácí špička a vypadá to na nejvyrovnanější souboje za poslední roky. Pro nás je to výzva, pro celý domácí motorsport to nejlepší, co mohlo nastat.“




Starty v letošní sezóně se mohou uskutečnit díky těmto partnerům – AGROTEC Group, MOL, Škoda Auto, Agrofert, Preol, Ethanol Energy, GreenChem, Penam, Evromat, Franco Real Estate, Olma, Michelin, Mol Racing Fuel, Arexons, Renovak a Uniprint.


1.Cais – Bacigál Škoda Fabia RS Rally200:37:55.6
2.Kopecký – HloušekŠkoda Fabia RS Rally2+00:00:05.3
3.Stříteský – HovorkaŠkoda Fabia RS Rally2+00:00:06.4
4. Březík – KrajčaŠkoda Fabia RS Rally2+00:00:40.9
5.Kotarba Ł. - Kotarba T.Citroën C3 Rally2+00:01:27.3
6.Jirásek – MachůŠkoda Fabia R5+00:01:37.1
7.Matulka – DymurskiŠkoda Fabia Rally2 Evo+00:01:51.9
8.Vlček - Kunst JakubHyundai i20 N Rally2+00:01:58.7




PR 9.4.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar