Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jan Kopecký hodnotí druhé místo z bohemky

Posádka Agrotec Škoda Rally Teamu Jan Kopecký – Jan Hloušek bojovala o vítězství na jubilejní 50. Rally Bohemia. I přes velkou snahu v závěru ji k vítězství nakonec chybělo jen 8 desetin vteřiny.

[*4

Soutěž začínala diváckou speciálkou v Sosnové, kterou vyhrál Dominik Stříteský se Škodou Fabií R5 dealerského týmu. Všeobecně se očekávalo, že od soboty se boj o vítězství změní na tradiční souboj Kopecký – Pech. Jenže Dominik vyhrál i úvodní sobotní zkoušku a rázem bylo jasné, že tentokrát to bude souboj tří posádek o vítězství.



„Nám se v sobotu moc nedařilo především na dlouhé rychlostní vložce Radostín,“ přiznává Jan Kopecký. „Chyběla nám větší přilnavost na přední nápravě v technických úsecích. Zkoušeli jsme to řešit změnami nastavení a teprve v poslední sobotní sekci se tyto změny projevily pozitivně.“ Po sobotě patřila Janu Kopeckému druhá příčka za Václavem Pechem, Dominik Stříteský ale ztrácel jen další 4 vteřiny.



Do nedělní etapy skvěle vstoupil Dominik Stříteský, který vyhrál všechny tři zkoušky první sekce a před druhou sekcí měl náskok 3,9sec před Janem Kopeckým. Zbývaly ještě druhé průjezdy a všichni s napětím očekávali, zda mladý Dominik odolá tlaku zkušeného Jana Kopeckého. Ten do závěru dal vše, ale nakonec mu na vítězství chybělo nicotných 8 desetin vteřiny.



„Upřímně tohle druhé místo mě mrzí nejméně ze všech druhých míst,“ komentoval výsledek v cíli Jan Kopecký. „Dominik jel skvěle a se spolujezdcem Jirkou Hovorkou si vítězství bezpochyby zasloužili. My jsme se opravdu snažili, v závěru jeli na hraně, ale malinko nakonec chybělo. Doufám, že si ty souboje diváci i fanoušci v tom velkém vedru užili. Naše Škoda Fabia RS Rally2 byla opět maximálně spolehlivá a my jsme během Bohemky získali spoustu nových poznatků a dat. Všechny tyhle zkušenosti bychom chtěli zúročit na Barumce, která bude vrcholem domácího šampionátu a sejde se tam i evropská špička.“



PR 11.7.2023

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar