Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jan Kopecký hodnotí desáté vítězství na Bohemii

Posádka Agrotec Škoda Rally Teamu Jan Kopecký – Jan Hloušek s vozem Škoda Fabia Rally2 evo zvítězila i na Rally Bohemia. Díky velmi špatné volbě pneumatik v nedělní ranní sekci k tomu ale vedla trnitá cesta a také odstoupení soupeřů.

Rally Bohemia letos nabídla klasické rychlostní zkoušky s jednou novinkou, kterou byla rychlostní zkouška Zvířetice. Ta byla z velké části šotolinová a přímo se nabízelo, že oba její průjezdy v neděli budou rozhodující pro celkové výsledky.


Soutěž začala páteční zkoušku na okruhu v Sosnové, kde si na své přišli hlavně diváci. Od soboty už se jelo na tradičních rychlostních zkouškách a na Jan Kopecký už stejně tradičně sváděl souboje o desetinky s Václavem Pechem. Boj byl tak těsný, že je po sobotě dělilo pouhých sedm desetin vteřiny v neprospěch Jana Kopeckého. Filip Mareš pak z třetího místa ztrácel něco málo přes 20 vteřin. Mělo se tedy rozhodnout v neděli.


Jan Kopecký ale hned v neděli ráno udělal velkou chybu při výběru pneumatik. „Měl jsem informace, že po nočních deštích jsou tratě mokré. Neodhadl jsem, že budou tak rychle osychat a nechal na auto nasadit pouze „mokré“ pneumatiky. Byla to velká chyba, tratě opravdu rychle vyschly. Nepamatuji si, že bych kdy udělal tak špatnou volbu pneumatik. Toto rozhodnutí beru pouze a jen sebe.“
Nedělní ranní sekce se tak změnila jen v boj o minimalizaci ztrát. Václav Pech musel po technických problémech odstoupit, Filip Mareš ale díky výbornému výkonu a správné volbě pneumatik přijel do poledního servisu s náskokem 8,6 vteřin na druhého Jan Kopeckého.


V servisu Jan Kopecký mohl konečně přezout na suché pneumatiky a pokusit se ještě zabojovat o celkové prvenství v závěrečných třech rychlostních zkouškách. První dvě vyhrál a stáhl ztrátu na 2,5 vteřiny. Rozhodnout tedy měly právě zrádné Zvířetice.


Souboj se bohužel rozhodl už na trati, kdy pro technickou závadu smolně odstoupil i Filip Mareš. Jan Kopecký tak na Rally Bohemia zvítězil o více než půl minutu před rakouským jezdcem Simonem Wagnerem a desátým absolutním vítězstvím na Bohemce potvrdil pozici nejúspěšnějšího jezdce v její historii.
„Z vítězství mám samozřejmě radost, ale za tu špatnou volbu pneumatik si musím sypat popel na hlavu. Škoda, že ten závěrečný souboj s Filipem Marešem nerozhodly stopky v cíli. Tentokrát jsme měli i štěstí v podobě odstoupení našich největších soupeřů. Jak Václavovi, tak Filipovi musím poděkovat za krásné souboje. Velký díl znovu patří mému týmu, rodině, fanouškům a všem partnerům. Uvidíme se na Barumce,“ uzavírá hodnocení soutěže Jan Kopecký.



Dalším startem Agrotec Škoda Rally Teamu bude právě Barum Czech Rally Zlín o posledním srpnovém víkendu.



PR 14.7.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar