Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jan Kopecký a Škoda slaví tituly v APRC

ŠKODA může slavit zisk dvou titulů v Asijsko-pacifickém šampionátu FIA (APRC), když potřetí za sebou zvítězila v hodnocení značek a jezdců v APRC. Tovární jezdec Jan Kopecký přitom rok po titulu v evropském šampionátu zvítězil v dalším kontinentálním mistrovství.

„Jsem přešťastný, že se nám opět podařilo získat oba kontinentální tituly v tomto pro nás tak důležitém regionu. Tím jsme dosáhli toho nejdůležitějšího cíle. Zvláště je potěšitelné, že s těmito úspěchy můžeme jet na finále sezóny v APRC, které se koná na našem nejdůležitějším trhu v Číně,“ komentoval výsledek šéf ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek. Zvláště chválil nového šampiona Kopeckého, který po triumfech Chrise Atkinsona (AUS/2012) a Gaurava Gilla (IND/2013) dovršil hattrick českého výrobce v APRC.

I v páté soutěži, kterou byla Rally Hokkaido, ukázal pevné nervy a nadchl desetitisíce diváků podél trati. Po 222,28 kilometrech na 18 rychlostních zkouškách zvítězila posádka Kopecký/Dresler s náskokem 42,3 sekundy před Japoncem Araiem se Subaru Impreza WRX, kterého známe i z Barum Rally. Také třetí místo patří značce Subaru, zásluhou Yanagisawy.

Obhájce titulu a loňský vítěz Gaurav Gill v Japonsku až do sedmé rychlostní zkoušky této tradiční rally na ostrově Hokkaido před svým týmovým kolegou těsně vedl, pak ale vyjel z trati a soutěž nedokončil.

Na 15 z celkových 18 rychlostních zkoušek „Rally Hokkaido“ byli oba piloti z týmu ŠKODA MRF nejrychlejší ze všech účastníků APRC. Jan Kopecký byl v čele klasifikace jedenáctkrát, Gaurav Gill dosáhl nejlepšího času čtyřikrát.



PR, 30.9.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar