Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jan Dohnal - víc už nejde zažít

Překvapení první velikosti připravil divákům Pražského rallysprintu soutěžní jezdec Jan Dohnal. Z profesionálního britského týmu M-Sport, ověnčeného letos dvěma tituly mistra světa (značky i jezdci) si zapůjčil Ford Fiesta R5 specifikace WRC 2017.

V soukromých rukách se zatím tento speciál ještě neobjevil a Jan Dohnal je prvním jezdcem, kterému se podařilo získat jednorázově automobil pro start. „Dlouho jsme přemýšleli, s jakým automobilem startovat na Pražském rallysprintu, uvažovali jsme o nějakém elektromobilu, vzhledem k tomu, že se hlavní sponzor zabývá elektronikou. Zatím ale elektromobily nejsou doladěny na takovou úroveň, aby byly schopné závodit. Tak nás napadl bláznivý nápad s Fiestou a oslovili M-Sport. Chvíli jsme si dopisovali, až nám sám Malcom Wilson vyšel vstříc. Měsíc už nežiji ničím jiným, víc už zažít nejde,“ říká Jan Dohnal, který tak patří jednoznačně k největším favoritům v Praze.


Až dosud startoval na českých rally s Fordem Focus WRC, nyní jako vůbec první mimotovární jezdec usedne do speciálu nejvyšší specifikace. A společně s ním i Michal Erns, který už vystřídal několik „wrců“ a po první svezení prohlásil: „Auto je jako z kosmu, ale stejně jako dřív z něj stejně nic neuvidím.“


Společně s ním přijel i jeden z inženýrů – Milan Poláček, který působí v M-Sportu, kam přešel po čtyřech letech u týmu Škoda Motorsport. Vůz si Jan Dohnal poprvé vyzkoušel včera v Bělé pod Bezdězem, kde najezdil asi padesát kilometrů.


V sobotu zažijeme na Strahově, všichni kdo milujeme rallye, předčasné vánoce. Díky Honzo Dohnale.



J.Lasík 23.11.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar