Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jan Černý v rally s VW Polo R5

Dlouho nás Vojtěch Štajf napínal, komu pronajme svůj VW Polo R5. V úvahu připadalo několik jmen, kteří si vůz vyzkoušeli včetně Václava Pecha. My jsme tipovali Jana Černého a nemýlili jsme se.

Český závodník Jan Černý se do letošní sezóny automobilových rally vydá nově za volantem závodního speciálu Volkswagen Polo R5, který ponese kromě tradičních partnerů včetně značky MOGUL i společný branding BENZINA a ORLEN.

Příbramský závodník do národního šampionátu vyrazí coby člen Mogul BENZINA Racing21 Teamu s cílem vylepšit loňské čtvrté místo v absolutním pořadí. První podnik absolvuje s Petrem Černohorským začátkem dubna na Valašské rally.

„Jsem vděčný všem partnerům za projevenou důvěru. V letošním roce nechceme nic podcenit a věřím, že Racing21 je pro mě správnou volbou. Jsem rád za důvěru majitele týmu Vojtěcha Štajfa, který mi předá řadu poznatků o řízení nového závodního speciálu. Volkswagen Polo R5 jsem poprvé otestoval loni v říjnu a hned jsem si ho zamiloval. S týmem jsme již absolvovali další testy a časy ukazují zlepšení oproti minulým ročníkům.. Věřím, že jsme připraveni nejlépe v historii a těším se na první závody,“ komentoval novinky Jan Černý, člen Mogul BENZINA Racing21 Teamu, dvojnásobný Mistr Evropy ve skupině 2WD a trojnásobný národní šampion, rovněž ve skupině 2WD. Vloni skončil na čtvrtém místě.

„Na letošní sezónu se hodně těším. Po té loňské, která byla především ve znamení technického vývoje našeho vozu Polo GTI R5, jsem došel k rozhodnutí posunout svoji roli v týmu Racing21 více do manažerské roviny a spojit síly se špičkovým českým soutěžním jezdcem, jakým Honzou Černým. Velmi jsem ocenil jeho aktivní přístup a profesionální spolupráci s celým naším týmem již během společných testů. Věřím, že v této kombinaci se naskýtá šance skutečně bojovat o nejvyšší příčky v domácích soutěžích,“ konstatoval majitel týmu Racing21 Vojtěch Štajf.

Ten by v letošní sezoně rád zaútočil na rallysprintový titul. Kromě rallysprintu absolvuje s Františkem Rajnohou z velkých soutěží pouze Rally Bohemia. „Osmého dubna jedeme pro třetí Polo R5, kterých bylo vyrobeno zatím padesát. Z týmu Václava Pecha se nám podařilo zajistit skvělého technika Jana Kubíčka. Chtěl jsem do týmu vždy hotového jezdce, který bude rychlejší než já a tím Honza Černý určitě je, „ doplňuje Vojtěch Štajf.

Příbramský závodník se v letošním roce kromě domácího šampionátu v rally zúčastní rovněž kompletního mistrovství Evropy v rallycrossu za volantem Škody Citigo S1600. „V rallycrossu jsem sice několik let nestartoval, ale díky skvělému týmu Pajr Motorsport a LMP Racing máme naplánováno velký počet testů a přípravných závodů. Věřím, že mi to pomůže i v rally, protože najedu daleko více kilometrů, než v minulosti,“ dodal Jan Černý.



JL 26.2.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar