Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jakub Kubíček o posledním závodě a 3.místě v ME

Technické problémy nás nenechaly vydechnout už od warm-upu, největší problém jsem ale sám vnímal mezi volantem a sedačkou. Nějak jsem si na zdejší trať, kde jsme všichni jeli poprvé, nemohl zvyknout a v autě jsem se necítil nejlíp.

Výsledky z rozjížděk o tom vypovídají. Dvakrát čtvrtý a jedna nedojetá, takže na titul jsme už od nedělního rána přestali pohlížet a snažili jsme si udržet celkovou trojku. Jen jsem si neustále opakoval, že si chci každou jízdu hlavně užít a nenervovat se.


Zaplaťme tomu nahoře, že jsme se dostali do finále! Najíždět na startovní rošt poslední na motivaci mi ale moc nepřidalo a já jen věděl, že budu muset vyčkat a snažit se tak maximálně využít postartovní melty v prvním vinglu. Nevím jak, ale nějak jsem se protáhnul dopředu a rázem jsem byl za první zatáčkou z poslední lajny třetí! Pak ale přišla chybka, kdy jsem se nechal na již hodně vyklouzané trati, která byla jako led, vytáhnout ze zatáčky a o jedno místo jsem přišel. Po zbytek finále jsem si už svojí pozici bedlivě hlídal a držel za sebou Michaela Küchese a později Johnnyho Feuillada, se kterým jsem vedl boj o celkovou evropskou bednu. A nakonec se podařilo! Ve finále krásná čtyřka a celkově TROJKA! Naše nejlepší evropské umístění!

Moc děkuju Vám všem, kteří jste mě možná už od Nové Paky pasovali na mistra, byla to od Vás obrovská podpora, a i když se ten vysněný titul nepovedl, pořád jsme strašně moc spokojení s celkovým 3. místem v Evropě v té, už poněkolikáté opakuji, nejnáročnější sezóně za celých 18 let mé kariéry!!


Výsledky

1.Tafani
2.Horák
3.Bartoš
4.Kubíček
5.Feuillade
6.Küches
(více jezdců finále nedokončilo)

Konečné pořadí ME

Super Buggy

1.Tafani 207
2.Grencis 189
3.Kubíček 182
4.Feuillade 175
5.Nikodém 169
6.Mercier 116
7.Hrubý 88
8.Jordák 79
9.Hošek 69
10.Výborný 66


fb 13.10.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar