Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Invelt Rally Pačejov - dramatický závěr pro Pecha

Letošní mistrovství ČR v automobilových soutěžích vyvrcholilo 44. ročníkem Invelt Rally Pačejov. Poslední soutěž PSG mistrovství ČR se odehrávala ve stejném scénáři, jako všechny předchozí rally, to znamená ve znamení souboje Jana Kopeckého se Škodou Fabia R5 a Václava Pecha s Fordem Focus WRC.

Jan Kopecký a Janem Hlouškem si zajistili titul již na Barum rally, přesto dorazili do Pačejova, aby si to letos naposledy rozdali se svým rivalem. Po sobotní etapě s osmi rychlostními zkouškami vedli s velmi těsným náskokem 3,2 s, takže na dramatickou bitvu pro druhý den bylo zaděláno.



K rozřešení otázky, zda se nakonec bude radovat Kopecký nebo Pech, došlo až v samotném závěru soutěže. Před poslední rychlostní zkouškou vedl Kopecký s náskokem 0,9 sekundy. Pech byl v závěru rychlejší o 1,9 sekundy, takže Kopeckého přeskočil rozdílem pouhé jedné sekundy.



Kopecký během soutěže vyhrál pět zkoušek a vedl od první do jedenácté zkoušky, než jej předstihl Pech se šesti vyhranými zkouškami. V jedné zkoušce vyhrál Dominik Stříteský, který si při neúčasti Adama Březíka (údajně by rád startoval na světové Středoevropské rally)zajistit celkovou druhou příčku v MR.



„S výkonem v Pačejově jsme spokojeni. Podařilo se nám držet na dohled Honzovi i Václavov
někde jsme je dokonce dokázali porazit. Tempo v české rally je velmi vysoké, tak jsem rád, že už jsme součástí domácí špičky a těším se na další kvalitní závody,“ zhodnotil pačejovskou rally třiadvacetiletý jezdec z Kelče u Valašského Meziříčí.




O absolutní čtvrtou příčku se přetahovali Věroslav Cvrček a Aleš Jirásek. Jak se říká každý chvilku tahá pilku. Ještě dvě zkoušky před cílem měl Jirásek sedm sekund k dobru, ale nakonec jej o tři sekundy porazil Cvrček.


Hned za první desítkou dojel Jan Dohnal s krásným Renaultem Clio S1600. Domácí soutěž si nenechal ujít Josef Peták, který s Renaultem Clio R3 obsadil slušnou 23 příčku.


1.Pech – UhelFord Focus WRC 01:14:53.3
2.Kopecký – HloušekŠkoda Fabia+00:01.0
3.Stříteský – HovorkaŠkoda Fabia R5+00:33,9
4.Cvrček –ProkorátŠkoda Fabia R5+02:24..3
5.Jirásek – MachůŠkoda Fabia R5+02:27.3
6.Vlček M. – KunstHyundai i20 N Rally2+03:21.7
7.Soldát – WinzigŠkoda Fabia R5+04:07.0
8.Jirovec J. – JindraAlpine A110 RGT+04:13.9
9.Kurka – VajíkŠkoda Fabia RS Rally2+05:02.6
10.Tomek - ŠvecŠkoda Fabia Rally2 Evo+06:05.3




JL
Foto Daniel Folprecht 19.9.2023

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar