Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Hyundai pojede s novým speciálem

Tým Hyundai Motorsport vstoupí do sezóny FIA World Rally (WRC) 2017 s novým Hyundai i20 Coupe WRC. Vůz, který splňuje veškeré nové technické předpisy WRC, byl slavnostně předveden během tiskové konference na Autodromo Nazionale Monza v Itálii.

Pro druhý tým letošní sezóny představuje třídveřové kupé i20 WRC již třetí vůz od debutu v mistrovství v roce 2014. Do čtvrté sezony hodlá tým vstoupit s ambicí útočit na nejvyšší příčky.

Od sezóny 2017 začínají platit nová pravidla, která mají zvýšit diváckou atraktivitu celého šampionátu. Změny se týkají převážně aerodynamických a jízdních vlastností vozů. Došlo také k navýšení výkonu z 300 na 380 k a zároveň ke snížení hmotnosti vozů.
„Míříme do nové éry WRC. Jde o největší změnu pravidel za poslední dobu. Byla to pro nás výzva, se kterou jsme se utkali s nadšením, protože je to zároveň příležitost ukázat, co jsme se za uplynulé tři roky naučili.

Všechny týmy začínají od nuly na stejné startovní čáře. Po druhém místě v letošní sezóně chceme v té příští zabojovat o nejvyšší příčku a jsme si jistí, že i20 kupé WRC nám k tomu velmi pomůže," uvedl šéf týmu Michel Nandan.


Pro sezónu 2017 tým nechystá žádné změny v jezdeckém obsazení. Za volant speciálu budou opět usedat Thierry Neuville, Dani Sordo a Hayden Paddon. Nová pravidla umožní týmům nasazovat až tři posádky v jedné soutěži. Všichni zmínění jezdci tak pojedou v jednom týmu nazvaném Hyundai Mobis Shell World Rally Team.


Hyundai 7.12.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar