Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Hyundai N v závodě 24 h Nürburgring

Společnost Hyundai Motor nasadila do závodu 24 h Nürburgring kompletní produktovou řadu svých vysokovýkonných vozů. Hyundai Motor se legendárního vytrvalostního závodu zúčastnil od roku 2016 již počtvrté v řadě, a to prostřednictvím značky N, která nabízí vysokovýkonné modely.

Hyundai se postavil na start se závodními vozy i30 N TCR, Veloster N TCR a i30 Fastback N. Severní smyčka Nürburgringu je mimořádně náročným závodním okruhem o délce 25 km, tvořeným 73 zatáčkami, úzkými úseky, členitým výškovým profilem a ostrými zatáčkami. Tři vozidla Hyundai N prokazovala po dobu dvou dnů mimořádné závodní nasazení.

Veloster N TCR dojel do cíle na 2. místě ve své třídě a na 45. místě v celkovém hodnocení. Hyundai i30 N TCR skončil na 3. místě ve své třídě a na 94. místě v celkovém hodnocení. Oba vozy předváděly na závodním okruhu Nürburgring excelentní výkony a ve třídě TCR zaujaly pozoruhodnou odolností a spolehlivostí.

Hyundai i30 Fastback N, nasazený ve třídě VT2 jako ukázka vývojových kompetencí společnosti Hyundai v této kategorii, obsadil v celkovém hodnocení 97. místo. Všechny závodní vozy Hyundai tak úspěšně dokončily mimořádně náročný 24hodinový závod. Společnost Hyundai Motor se může pochlubit vynikajícími výkony v příslušných třídách i odolností vozidel při ostrém závodním nasazení.


Hyundai 27.6.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar