Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Hvězdné obsazení na Rally Pačejov

Rally Pačejov, které příznivci rallye neřeknou jinak než „pačív“, můžeme s klidem označit za kultovní českou rallye, byť nikdy nebyla součástí nejvyššího mistrovství. Také letos je zařazena do rallysprintového šampionátu a tuto sobotu se jede už 38. ročník.

V seznamu můžeme najít minimálně deset kandidátů na vítězství, vozidel nejvyšší kategorie R5 a WRC je přihlášeno neuvěřitelných 15 „exemplářů“! S jedničkou na dveřích vyrazí do rally loňský vítěz Jan Dohnal. Navigovat ho bude tradičně Michal Ernst, který nedávno absolvoval Silk Way Rally v týmu Buggyry.
Nechybí ani tradiční účastníci pačejovské rally Odložilík s Turečkem s Fordem Fiesta R5 nebo Sýkora s Palivcem se Škodou Fabia R5. Tradičně jednorázový start v Pačejově uskuteční i německý multišampión Matthias Kahle se Škodou Fabia R5.

Rally Pačejov si jako test před evropským podnikem v Polsku vybral i špičkový polský tým Rallytechnology, který se účastní kompletního mistrovství Evropy. Jeho největší hvězda Lukasz Habaj představí nejnovější specifikaci Fordu Fiesta R5.

Dalším velkým překvapením ve startovní listině je start slovenského účastníka juniorského mistrovství světa Martina Kočího s Filipem Schovánkem. Ti představí Škodu Fabia R5 ze stáje Vojtěcha Štajfa.

O důležité body do Poháru 2+ budou bojovat pravidelní letošní účastníci Martin Vlček s Fordem Fiesta R5 a Jaromír Tarabus se Škodou Fabia R5. Pozadu určitě nezůstane ani jejich soupeř Karel Trněný se Škodou Fabia WRC.

Kvalitní zastoupení budou mít tentokrát i „enkové“ čtyřkolky. Pravidelné účastníky jistě potrápí domácí Václav Kopáček se Subaru Impreza. Zajímavostí je start Dana Landy s Mitsubishi Lancer.

O důležité body se bude bojovat v Rallysprint sérii 2017, kde bude Rally Pačejov předposledním podnikem. Pravidelné účastníky doplní posádka teamu Autoklub Peugeot Rally Talent Filip Mareš a Jan Hloušek. Nechybí nikdo z kandidátů na celkové vítězství. Na výborný výsledek z Mostu bude chtít navázat Radomír Kupec s Opelem Adam R2. O nejvyšší příčky bude bojovat zejména s Egonem Smékalem na Citroenu DS3 a Josefem Zimmermannem s Renaultem Clio R3. Do bojů na špici jistě zasáhne i účastník Poháru mládeže Petr Semerád na Peugeotu 208 R2.

Nedílnou součástí je i podnik MČR v rally historických automobilů. Tam se představí všichni letošní zájemci o titul. Atraktivní Mercedes 190 E představí Petr Hustý, velmi rychlý bude zejména Jan Frei se Škodou 130 LR a Stanislav Budil s BMW 2002Ti. Kromě tradičních účastníků celého mistrovství se v Pačejově ukáže například Petr Jurečka se Subaru Impreza, Jiří Káňa s Fordem Sierra nebo Marcel Tuček s velmi atraktivní Mazdou RX7 nebo Karel Jirátko s Fiatem 131 Abarth.

Zajímavostí ve startovní listině XXXVIII. Rally Pačejov je však mnohem více. Určitě stojí za to se do Pačejova a okolí tento víkend podívat. Start v 8 hodin i cíl v 16.30 hodin je v Horažďovich u kina a na posádky čeká osm rychlostních zkoušek v délce 73,5 kilometrů. Servisní zona je na letiště Pole u Komušína.

Miroslav Žitník ml.+ jl 25.7.2017


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar